ICT-uitgaven overheid stijgen ondanks recessie

Dit artikel delen:
Budget geld planning

West-Europese overheden geven in 2013 50,2 miljard euro (68,6 miljard dollar) uit aan ict. Dat verwacht onderzoeksbureau IDC. In 2008 werd er 41,4 miljard euro (56,6 miljard dollar) geïnvesteerd in automatisering. De groeiende vraag naar ict komt doordat de overheid probeert af te slanken, zegt het onderzoeksbureau. ‘Ict wordt ingezet om het vertrokken personeel te compenseren.'

De verslechterde economie zorgt ervoor dat overheden bezuinigen op sociale zekerheid en minder geld binnenkrijgen door belastingen. Toch blijven de uitgaven aan ict ongeveer gelijk, zeggen de analisten van IDC. Overheidsorganisaties willen kleiner worden, ict wordt gezien als een manier om het vertrokken personeel op te vangen. ‘Waar het geld aan wordt uitgeven kan veranderen en ook zullen de uitgaven aan ict niet snel toenemen, maar we verwachten geen daling van ict-uitgaven de komende jaren', zegt het onderzoeksbureau.

Ict-dienstverlening

Aan ict-diensten zal de komende jaren steeds meer geld worden uitgegeven door overheidsinstanties, verwacht IDC. Tot 2013 wordt groei verwacht. De uitgaven aan software stijgen licht tot 2010, maar blijven tot 2013 ongeveer gelijk. Aan hardware wordt in 2010 minder geld uitgegeven, maar in 2011 stijgen de uitgaven hieraan licht om verder tot 2013 gelijk te blijven, denkt het onderzoeksbureau.

De overheden in de vijf grootste Europese landen (Groot-Brittantië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) geven in 2010 26,9 miljard euro (36,8 miljard dollar) uit aan ict. Dat is meer dan 60 procent van de totale uitgaven aan ict door West-Europese overheidsorganisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Rijksoverheid ga maar lekker verder met het outsourcen van jullie ICT. De kosten zullen alleen maar stijgen. Het wordt tijd dat er een ICT-beleidsorganisatie komt bij de Overheid die falende ICT-hoofden en ICT-managers. ontslaat. Zij kosten de burger belachelijk veel geld.

@Theo: Nog meer ambtenaren? Een hele nieuwe directie maar liefst.

Helemaal mijn idee. Ik ben momenteel bezig om een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie op te zetten om de overheid te gaan helpen. Het is niet alleen hun fout. De overheid betaalt te veel aan ICT omdat de grote ICT bedrijven moedwillig misbruik maken van onwetendheid als het gaat om ICT. Project managers worden beloond door hun bazen als ze de opdracht 25% project overschrijden. 25% van 5 miljard is heel erg veel geld!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-09T09:45:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.