Protinus IT wint gunning accessoires Easi2010

Dit artikel delen:
Handen schudden

Protinus IT is de winnaar geworden van de Easi2010-aanbesteding van het cluster Accessoires bij de rijksoverheid. De geschatte opdrachtwaarde bedraagt zo’n 10,4 miljoen euro voor een termijn van twee jaar. Daarna is er een optie tot een jaarlijkse verlenging (maximaal vijf jaar). Het gaat daarbij om het leveren van ict-apparatuur en toebehoren, zoals beamers, geheugenkaarten, tablets en netbooks die gekoppeld kunnen worden aan de werkplekapparatuur.

Volgens Marcel Nulden, directeur en medeoprichter van Protinus IT, kan zijn bedrijf goed inspelen op de grotere keuzevrijheid die ambtenaren in de komende jaren naar verwachting krijgen bij het bestellen van apparatuur. Inspelen op persoonlijke wensen, zoals dat bij consumenten de normaalste gang van zaken is, komt centraal te staan, aldus Nulden. Protinus IT is een jong bedrijf uit Houten, opgericht in 2010, dat sourcingsdiensten aanbiedt bij ict-inkooptrajecten.

Easi2010

De aanbesteding voor ict-accessoires is een van de clusters van het Easi-programma van de Staat. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Doel is het gezamenlijk grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. Aan Easi2010, de opvolger van Easi2006, doen circa twintig rijksoverheidsinstanties mee, waaronder tien ministeries.

In totaal gaat het om zeven clusters. Het cluster Werkplekken is voorlopig gegund aan Fujitsu, al probeerden Scholten Awater en Dell dit via een gang naar de rechter tevergeefs tegen te houden. Het contract met Fujitsu zal naar verwachting binnen enkele weken getekend worden. Een ander cluster, Webhosting, is inmiddels gegund aan ASP4all, Intermax en Nxs Internet. Andere clusters lopen nog of moeten nog beginnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg knap van dit kleine net gestarte bedrijf. Hier moet echter een suikeroom (lees andere grote IT speler) achter zitten. Anders kan dit bedrijf nooit meedoen aan aanbestedingen van deze grootte.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-17T15:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.