1,2 zettabyte aan digitale informatie in 2010

Dit artikel delen:

Eind 2010 produceert de mensheid 1.200.000.000.000.000.000.000 bytes aan digitale informatie, zo blijkt uit onderzoek van IDC. In 2009 werd er wereldwijd achthonderd biljoen GB (0,8 zettabytes) aan digitale informatie gecreëerd. Ondanks de recessie groeide de hoeveelheid digitale informatie met 62 procent ten opzichte van 2008.

Het digitale universum (de totale hoeveelheid digitale informatie die per jaar wordt gecreëerd) zal tussen 2009 en 2020 met een factor 44 toenemen tot 35 zettabytes in 2020. Het aantal ict'ers groeit aanzienlijk minder snel.

Het digitale universum blijft volgens IDC explosief groeien en het aantal files, de containers waarin de data zit verpakt, stijgt nog explosiever; met een factor 67. Gecombineerd met de status van ict-budgetten brengt dit een flinke uitdaging voor het bedrijfsleven met zich mee. De cloud biedt hier een uitkomst. Volgens IDC zal in 2020 meer dan de helft van het digitale universum opgeslagen staan in de cloud. Dit biedt ict-afdelingen de kans zich minder op beheer en meer op innovatie toe te leggen. IDC becijfert dat cloud computing in die hoedanigheid bedrijven ruim een triljoen dollar aan extra omzet zal opleveren.

Enkele resultaten uit het onderzoek

Momenteel creëert de mensheid 35 procent meer digitale informatie dan dat we kunnen opslaan. In de nabije toekomst groeit dit uit tot ruim 60 procent, aldus IDC. 90 procent van de informatie die er over een individu bestaat, wordt niet door de persoon zelf geproduceerd (informatie die wordt opgeslagen over internetgedrag, beveiligingscamera's, betalingsopdrachten, telefoonverkeer, etc). Momenteel is 30 procent van alle digitale informatie beveiligd. De komende tien jaar zal dit oplopen tot 50 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kan me niet aan het beeld onttrekken dat hier om data gaat en niet om informatie. Of data ook daadwerkelijk informatie is hangt af van het feit of de data geïnterpreteerd kan worden door de lezer.

Een excel-document met wat cijfertjes zonder verklaring is voor de meeste mensen geen informatie, want maar heel weinig personen zullen er enige betekenis aan kunnen geven.

Als het in het artikel daadwerkelijk om informatie gaat zal de wereldwijde productie van digitale data een veelvoud zijn van de wereldwijde productie van informatie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-06T13:53:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.