EMC neemt dataopslagspecialist Isilon over

Dit artikel delen:

Storage- en datainformatiespecialist EMC neemt Isilon over voor 2,25 miljard dollar. Isilon levert network attached storage (nas). Deze systemen worden gebruikt door grote klanten zoals MTV. Isilon levert opslagsystemen die een schaalbare datacapaciteit hebben van 4 terabytes (TB) tot 1 petabyte (PB). De Isilon IQ-systemen zijn speciaal geschikt voor geclusterde storage, waarbij data, zoals video en audio, snel opvraagbaar zijn.

Dataopslagleverancier EMC was al langer van plan om Isilon over te nemen, zo melden diverse Amerikaanse media. Dataopslagleverancier Isilon Systems, dat gevestigd is in de Amerikaanse stad Seatlle, stond al een tijdje te koop. Eerder zou Dell interesse in Isilon hebben getoond.

In een verklaring zeggen  beide partijen dat de producten van Isilon en EMC's gecombineerd en aangeboden worden als een schaalbare platform voor het beheren van grote hoeveelheden 'big data'. Dat is een definitie binnen de it-industrie voor grote hoeveelheden data die afkomstig is uit energiebedrijven, sociale netwerken, online mediabedrijven en andere verticale markten. EMC zegt met Isilon en Atmos komende twee jaar veel omzet te gaan halen. Half 2012 moet dat 1 miljard dollar zijn. EMC hoopt met Isilon sterker te concurreren tegen NetApp rond geclusterde network attached storage systemen (nas).

MTV

Isilon levert opslagsystemen die een schaalbare datacapaciteit hebben van 4 terabytes (TB) tot 1 petabyte (PB). De Isilon IQ-systemen zijn speciaal geschikt voor geclusterde storage, waarbij data, zoals video en audio, snel opvraagbaar zijn. Het bedrijf zegt dat zijn systemen speciale functies hebben, zoals snapshots en dataprotectie.

Commercieel directeur Jan Willem Schermerhorn van Terach, een distributeur dat Isilon in Nederland distribueert, meldde eerder aan zusterblad CRN: 'Isilon is een appliance met intelligentie in de software, een supersnel systeem dat striping gebruikt. Het is een file-based storage-systeem, gericht op ongestructureerde data. Prima geschikt voor de opslag van videobestanden bij MTV of de website analytics data van Nedstat. De clustering met minimaal drie nodes is heel simpel en snel te realiseren, zonder downtime van het cluster. Tot aan twee petabyte kan in één volume worden geadresseerd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-15T16:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.