Dell rondt overname Compellent af

Dit artikel delen:

Dell heeft de overname van dataopslagleverancier Compellent afgerond. Dell betaalt ongeveer 940 miljoen dollar voor Compellent, dat onder andere virtualisatietechnologie voor opslag levert. Met de overname wil Dell zich sterker later gelden in de markt voor dataopslagsystemen. Compellent staat verder bekend om het dienstenpakket 'Copilot' voor onder andere capaciteitsbeheer en load management.

Compellent levert opslagtechnologie voor fibre channel san en isci nas-omgevingen. Deze leiden tot eenvoudiger beheer van dataopslag op disks en solid state drives (ssd's), aldus Dell. Compellent heeft diverse interessante storagetechnologiën in huis die Dell nu aan zijn klanten kan gaan bieden. Bijvoorbeeld storagevirtualisatie. De storage arrays van Compellent virtualiseren dataopslag op diskniveau. Hierdoor kan een dynamische pool van gedeelde opslag ontstaan die verspreid kan worden en die beschikbaar is via alle aanwezige servers. Gebruikers kunnen hierdoor beter gebruikmaken van een virtuele serverplatform en met de aanwezige virtuele applicaties honderden virtuele volumes creëren.

Compellent staat verder bekend om het dienstenpakket 'Copilot' voor onder andere capaciteitsbeheer en load management. Copilot wordt voortaan ook aangeboden met andere dataopslagproducten van Dell, zoals EqualLogic en PowerVault.

HP, 3Par, EMC, Isilon

Eerder probeerde Dell 3Par over te nemen, maar na een felle overnamestrijd ging HP daarmee aan de haal. Ook had Dell interesse in Isilon, maar daar ging EMC mee vandoor.  Dell heeft in het verleden storage leverancier EqualLogic overgenomen. Dat bleek een goede koop, want klanten hadden interesse in de isci-dataopslagtechnologie van EqualLogic.

Gebruikers en partners

Dell voegt de gebruikersconferenties Compellent's C-Drive en het EqualLogic samen in het Dell Storage Forum 2011, dat begin juni in Orlando wordt gehouden. Gebruikers van Compellent zijn onder andere Heineken, Nedcar, Zeeman, Van Amyde, Network Solutions, Business Lease, Hendrix Genetics en Ezwim.

Ict-dienstverleners die Compellent verkopen worden nu onderdeel van het Dell Certified Partner Program en mogen zich storage certified partners gaan noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-25T11:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.