Microsoft brengt virtualisatieplatform Hyper-V

Dit artikel delen:

Microsoft-klanten met Windows Server 2008 kunnen Hyper-V downloaden. Het virtualisatieplatform van Microsoft wordt twee maanden eerder dan verwacht vrijgegeven. Microsoft hoopt hiermee de concurrentie aan te gaan met Citrix en VMware.

Microsoft brengt, twee maanden eerder dan verwacht, de Hyper-V technologie op de markt. Klanten met Windows Server 2008 kunnen de technologie via de website van de softwaregigant downloaden. Vanaf 8 juli wordt Hyper-V ook beschikbaar via Windows Update. De testversie is inmiddels 1,5 miljoen gedownload, aldus een woordvoerder.

Hyper-V is het virtualisatieplatform van Microsoft. Door Hyper-V in te bouwen in het serverbesturingssysteem hoopt de leverancier de concurrentie aan te gaan met VMware en Citrix, die al lange tijd de markt voor virtualisatiesoftware domineren.

Daarnaast biedt de softwaregigant een uitgebreide versie aan van System Center Virtual Machine Manager. Met deze tool kunnen ict'ers virtuele servers beheren en monitoren. In de nieuwe versie is ondersteuning voor Hyper-V en VMware ESX ingebouwd. In een volgende versie zal ook Citrix XenServer ondersteund worden.

Betere prestaties

Microsoft zegt betere prestaties dan concurrenten te bieden door Hyper-V in te bouwen in Windows Server 2008. Het wordt daarmee ondersteund door uitspraken van zijn partner QLogic. Dit bedrijf zegt dat het rendement van Windows Server 2008 met Hyper-V 90 procent zou zijn. Bij andere leveranciers ligt het rendement op 50 procent.

Volgens de oorspronkelijke planning moest Hyper-V tegelijk met Windows Server 2008 op de markt komen. De Amerikaanse softwarefabrikant heeft de virtualisatielaag echter wat uitgesteld. Het bedrijf deed toen de belofte dat Hyper-V zou verschijnen binnen zes maanden na de komst van de nieuwe serveruitvoering van Windows. Server 2008 is eind februari uitgebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-27T08:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.