Managed hosting door True

Computable Awards 2013

Hans Wanders, Randstad

Genomineerd voor CIO van het jaar

Hans Wanders

Randstad-cio Hans Wanders

Hr-dienstverlener Randstad maakt de overstap naar Google Apps for Business. Hierdoor gaan de komende jaren alle 29.000 medewerkers van Randstad, van wie vijfduizend in Nederland, gebruik maken van het Google-platform. Met het nieuwe platform beschikt Randstad over een wereldwijde, webgebaseerde communicatie- en samenwerkingsoplossing. Google Apps vervangt de voormalige Lotus Notes en Microsoft e-maildomeinen en e-mailsystemen van de hr-dienstverlener.

Door het gebruik van e-mail- en instant messenger-tools en persoonlijke en gedeelde agenda’s wordt bovendien de productiviteit verbeterd. Verder kunnen medewerkers van verschillende, internationale kantoren eenvoudig met elkaar communiceren en samenwerken door live videochatten via Hangouts, chats via Google Talk en automatische ‘message translate’. De hr-dienstverlener gaat bovendien gebruik maken van andere Google-samenwerkingstools, zoals Google Docs. Hiermee hebben gebruikers altijd en overal toegang tot hun bestanden en kunnen ze deze realtime delen, erin samenwerken en versies beheren.

De jury is van mening dat Hans Wanders als CIO van Randstad hiermee aantoont dat Google oplossingen ook geschikt zijn voor grote, multinationale ondernemingen. Met Google Apps is Randstad goed uitgerust om wereldwijd sneller te communiceren en beter samen te werken. Hiermee kan men de productiviteit verhogen en klanten sneller van dienst zijn. Medewerkers wennen bovendien snel aan het nieuwe systeem, omdat ze vaak al gebruikmaakten van Google-oplossingen zoals Gmail in hun privéomgeving. Juist ook deze samenhang tussen de businessoplossing Google Apps en het veelal jeugdig personeelsbestand zorgen voor een onderscheidende positionering, ook op de arbeidsmarkt.

Terug naar het overzicht met genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-17T16:32:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.