Managed hosting door True

Computable Awards 2013

NetApp

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

Formule 1 (F1) is een wereldwijde sport waarin miljarden omgaan. Auto’s vliegen over het circuit met meer dan 300 km/u en races worden vaak beslist met milliseconden verschil. Zelfs de kleinste wijziging in de aerodynamica kan het verschil maken tussen een eerste of een tiende plek. Het Sauber F1-team beseft het belang van ict, om niet alleen te kunnen meedoen, maar ook te winnen in de felle concurrentie van F1.

Daarom kiest het Sauber F1-team voor NetApp als storagebasis. F1 is onlosmakelijk verbonden met data. Teams hebben realtime informatie nodig om hun wagens te verbeteren en hun strategie in de race te bepalen. Data vormen dan ook een van de grootste concurrentievoordelen voor het Sauber F1-team. Het team verzamelt en analyseert onophoudelijk alle data die binnenkomen; van de auto’s die hun ronden draaien op het circuit, uit de windtunnel tijdens tests of van de CFD-simulaties (Computational Fluid Dynamics) die worden uitgevoerd op het hoofdkantoor in Hinwil, Zwitserland. Het Sauber F1 team maakt gebruik van een FlexPod-datacenteroplossing, gezamenlijk ontwikkeld door Cisco en NetApp, en van NetApp MetroCluster waarmee Sauber F1 over het gebruiksgemak, de efficiency en de hoge beschikbaarheid beschikt die het team nodig heeft om te winnen.

De jury is van mening dat NetApp een substantiële bijdrage heeft geleverd aan de primaire doelstellingen van het Sauber F1 raceteam.

Terug naar het overzicht met genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-17T17:11:00.000Z Mathieu Paapst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.