Computable Awards 2013

Durabilit

Genomineerd voor Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

Durabilit is hoofdsponsor van de Closed Loop Supply Chain-faculteit van de Open Universiteit geleid door hoogleraar Harold Krikke. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld minimaal de helft van de kooldioxide-uitstoot plaats vindt in de productie- en leveringsfase en niet in de gebruiksfase. Door middel van hergebruik zorgen eindgebruikers voor een directe wereldwijde vermindering van de kooldioxide-uitstoot met minimaal de helft.

Organisaties willen meer inzicht hebben in de kooldioxide-uitstoot van producten, maar hebben moeite om de omvang van deze uitstoot te bepalen. Door gebrek aan kennis, wordt de uitstoot in de productie- en leveringsfase vaak niet meegenomen en kijkt men alleen naar de gebruiksfase. Daarom heeft Durabilit als eerste ter wereld een kooldioxidecalculator ontwikkeld, die de vermindering in kilogrammen kooldioxide laat zien die wordt gerealiseerd door met het inkopen van gereviseerde switches in plaats van nieuwe switches, de Durabilit Greener Network Calculator.

Door middel van het hergebruiken van hardware wordt niet alleen de kooldioxide-uitstoot aanzienlijk vermindert, maar bespaart men ook op afval en recycling-activiteiten. De onderneming heeft zich ten doel gesteld om organisaties te informeren over deze effectieve besparingsmethode.

Durabilit is onlangs genomineerd door de Europese Unie en de Duitse overheid voor duurzaamste ict-bedrijf van Europa. De jury sluit zich hier enthousiast bij aan en nomineert Durabilit dan ook voor de award Meest maatschappelijk verantwoorde ict-onderneming van het jaar.

Terug naar het overzicht met genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-21T11:19:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.