Computable Awards 2014

Fox-IT

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

Fox-IT is geselecteerd door het ministerie van Defensie voor de realisatie van een electronic key management system (EKMS). Dit systeem speelt een centrale rol in de communicatiebeveiliging van Defensie door het geautomatiseerd beheren van versleutelingsapparatuur en bijbehorende digitale sleutels. Dankzij het EKMS kunnen niet alleen de computers maar ook de voertuigen en manschappen van Defensie veiliger communiceren. Het system voldoet aan Navo-standaarden en sluit daarom goed aan op internationale systemen.

Het belang van goede versleuteling wordt benadrukt door de onthullingen van Edward Snowden. Buitenlandse mogendheden blijken het inbouwen van achterdeuren niet te schuwen, zelfs niet als het gaat om producten die aan bondgenoten worden geleverd. Om het vertrouwen in cryptografie te waarborgen zijn hoogwaardige nationale producten dan ook van groot belang.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Fox-IT in deze nieuwe categorie beslist een nominatie verdient. De securityspecialist uit Delft is toonaangevend in de Nederlandse securitymarkt en dit wordt ook onderstreept door het winnen van deze belangrijke opdracht bij het ministerie van Defensie.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-06T22:55:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.