Computable Awards 2015

Switch Datacenters

Genomineerd voor ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Switch Datacenters heeft zijn capaciteit uitgebreid door de aankoop van het voormalige ABN Amro datacenter in Woerden. Het datacenter wordt ingezet door een van de grootste cloud providers ter wereld.

De nieuwe locatie van Switch Datacenters gaat fungeren als twin datacenter voor het bestaande Switch Datacenter in Amsterdam. Via aan te leggen directe glasvezelverbindingen kunnen data eenvoudig gespiegeld kan worden tussen de twee datacenters en kan Woerden als neutraal internet knooppunt fungeren voor de omliggende regio.

Net als de locatie in Amsterdam Zuidoost beschikt het datacenter in Woerden over robuuste technieken voor gegarandeerde stroom, beveiliging en connectiviteit. Door voor 100 procent gebruik te maken van groene stroom en van de meest recente ultra efficiënte koelmachines behaalt Switch Datacenters haar doelstelling het hoogst haalbare niveau te kunnen leveren voor veeleisende datacenter gebruikers en tegelijkertijd klimaatneutraal te kunnen opereren.

Met twee energie-efficiënte datacenters met een gezamenlijke vloeroppervlakte van 13.820 m2 is Switch Datacenters, naar eigen zeggen, de grootste aanbieder in Nederland van klimaat- en netwerk neutrale datacenters.

Juryoordeel

De jury vindt de aandacht voor de basisinfrastructuur van de nog immer snel aan intensiteit winnende informatiemaatschappij van groot belang. Met de focus op klimaatneutraliteit maakt Switch Datacenters duidelijk dat, naast efficiency, ook duurzaamheid van groot belang is. Het upgraden van koeling, stroomcapaciteit en efficiency naar een power usage efficiency (pue)-factor van minder dan 1,10 is voor een bestaand datacenter een bewonderenswaardige stap in efficiencyverbetering. Dat geldt ook in de Europese context. Switch Datacenters maakt naast klimaatneutraliteit een heldere keuze voor grotere cloud-omgevingen en klanten die behoefte hebben aan een twin datacenter oplossing.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T11:44:00.000Z Maarten Hillenaar