Privacy Company helpt mkb met privacy

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:

Privacy Company helpt organisaties te voldoen aan regelgeving. Het levert hiervoor trainingen, advies en tooling. Privacy Company heeft samen met Surf de webapp Privacy Designer ontwikkeld voor het mkb, verenigingen en non profit organisaties, die hen helpt privacyrisico’s te inventariseren. De app is medegefinancierd door het SIDN Fonds en is vrij van kosten te gebruiken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Privacy Company te nomineren in de categorie Leverancier van het Jaar voor het MKB.

Uit onderzoek blijkt dat het mkb vaak niet of matig op de hoogte is van de privacyrisico’s die zij lopen. Daarnaast weet het niet hoe daar goed mee om te gaan. Op de website staan gratis, praktisch toepasbare tools en een duidelijke uitleg van veel privacybegrippen. Met de Risk Mapper heb je op basis van een simpele vragenlijst binnen een paar minuten feedback over de privacyrisico’s die jouw toepassing met zich meebrengt, en krijg je suggesties voor maatregelen om die te verbeteren. Zo kun je zelf aan de slag gaan met Privacy by Design eisen vanuit de AVG.

De Privacy Designer zelf is natuurlijk ook helemaal privacyvriendelijk ontworpen, en zorgt ervoor dat alle gegevens op het eigen toestel worden opgeslagen en er minimaal gebruik wordt gemaakt van persoonsgegevens. Het biedt een zeer laagdrempelige maar effectieve manier om privacy voor een grote groep mensen te verbeteren. Begin 2019 werden de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Privacy Company was één van de winnaars met hun webapp Privacy Designer. De oplossing is volgens de jury handig in gebruik, vernieuwend, en de maatschappelijke impact is groot.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.