KPN slaagt voor 5G-test, nominatie op zak

Computable Awards 2020, categorie Hardware & Infrastructuur

5G

KPN heeft met succes het 5G-netwerk getest tussen meerdere locaties verspreid over Nederland. Het ict-concern maakt stapsgewijs zijn mobiele netwerk technisch gereed voor 5G. Daarbij test het de laatste radiotechnologie en antennes en gebruikt het 5G-frequenties in combinatie met de nieuwste smartphones. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om KPN te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Volgens KPN laat de test zien dat met 5G de capaciteit verder toeneemt en hele hoge snelheden te realiseren zijn. Met de komst van 5G komen ook kortere reactietijden (latency) en meer precisie beschikbaar in het mobiele netwerk. Dankzij deze aspecten worden tal van nieuwe toepassingen mogelijk en kan het mobiele netwerk het toenemend gebruik van videotoepassingen, inclusief augmented en virtual reality, ondersteunen.

KPN gebruikt in zijn tests vijf zogeheten 5G Fieldlabs waar het met klanten en partners de toegevoegde waarde van 5G-toepassingen onderzoekt. Het bedrijf gaat daar de komende tijd mee door. KPN heeft vier eigen 5G Field Labs opgezet in Amsterdam Zuidoost, de Rotterdamse haven, Drenthe en Helmond. Daarnaast is het bedrijf partner van 5Groningen, de 5G-proeftuin in Noord-Nederland. Verder maakt KPN voor de 5G-tests gebruik van de drie 5G-frequentiebanden die in Europa als eerste beschikbaar komen: de 700 MHz band die in Nederland na de frequentieveiling in 2020 beschikbaar is voor 5G, de 3.5 GHz band (vanaf 2022) en de 26 GHz band (nog onbekend wanneer).

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.