Motiv scoort met ICT Security Academy

Computable Awards 2020, categorie Security & Digital Forensics

Dit artikel delen:
Security

Motiv scoorde met twee voordrachten erg goed in de categorie Security & Digital Forensics. De best beoordeelde voordracht was voor de Motiv ICT Security Academy en de manier waarop er securitytalent wordt opgeleid. De andere voordracht gaat over de beveiliging van het it-landschap van NS. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Motiv te nomineren in de categorie Security & Digital Forensics.

De Motiv ICT Security Academy zorgt ervoor dat er nieuw securitytalent wordt opgeleid, dat ervoor zorgt dat bedrijven niet worden gehackt. In acht maanden tijd worden mensen opgeleid tot cybersecuritysspecialist. Ze worden opgeleid in teams en krijgen verschillende trainingen en opleidingen. Ze moeten zes certificaten halen en na die acht maanden hebben ze geleerd hoe ze klanten kunnen beschermen tegen cyberaanvallen. Ze leren niet alleen de basis securityregels, maar ook hoe ze moeten communiceren met de klanten. Dit zijn vaak mensen die niet weten wat er precies op het internet of binnen hun eigen netwerk gebeurt.

Het it-landschap van NS onderging de afgelopen jaren een metamorfose, waarin heel veel is geoutsourcet. Binnen het kavel ‘Security’ is we bijna alles toebedeeld aan Motiv. Het gaat dan om diensten voor firewallbeheer, inspectie van het netwerkbeheer, e-mailfiltering, anti-DDoS en gebruikersbeheer. Het gaat daarbij niet meer om het leveren van securitydiensten, maar om het leveren van veilige diensten waarin de security is ingebouwd. Motiv zorgt voor controle, waarbij een client information security officer erop toeziet dat alle diensten die NS afneemt veilig zijn en bijvoorbeeld op tijd worden gepatcht. De dienstenmanagers van de verschillende kavels rapporteren ook aan deze ciso, die weer rapporteert richting NS. Al het verkeer van en naar de public cloud loopt door een ‘Cloud Hub’, waar het door de securitydiensten van Motiv wordt gescand en geïnspecteerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.