ONVZ scoort met veilige it-infrastructuur

Computable Awards 2022, categorie Grootzakelijk project

IaaS

Zorgverzekeraar ONVZ is actief in een branche die aan de ene kant streng gecontroleerd wordt door toezichthouders, maar aan de andere kant moet innoveren om mee te bewegen met veranderende marktbehoeften. De it-infrastructuur is een kritische factor bij het vinden van de juiste balans tussen compliance en innovatie. Project Strain, wat staat voor standaardisatie en rationalisatie van de it-infrastructuur, moest ervoor zorgen dat de it-infrastructuur niet alleen efficiënter en schaalbaarder werd, maar ook dat ONVZ voldoet aan de steeds hogere security- en compliance-eisen van onder andere De Nederlandsche Bank en de baseline van het Center for Internet Security. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project Strain van ONVZ en Solvinity te nomineren in de categorie Grootzakelijk project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Grootzakelijk project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
24 (Complexiteit/risico’s)
38 (Toegevoegde waarde)
26 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer Project Strain (ONVZ en Solvinity): 6,07

Het project Strain had twee doelen. Ten eerste wilde ONVZ de werkwijzen van de eigen beheerders en het Solvinity-team gelijktrekken over de gehele infrastructuur, zodat de samenwerking en de doorontwikkeling niet werden belemmerd door maatwerkafspraken. Het tweede doel was de omgeving toekomstvast en veiliger te maken. Denk daarbij aan patchbeleid en doorlopende hardening van servers, maar ook anti-ransomware en anti-ddos. Verder werd firewalling verbeterd, werd de netwerkbeveiliging volgens COBIT-principes versterkt en werd de aantoonbaarheid van de getroffen maatregelen voor compliance-doeleinden versimpeld. Solvinity en ONVZ maakten daarbij waar mogelijk gebruik van generieke systemen.

In dat hybride ecosysteem van ONVZ beheert Solvinity momenteel het centrale dataknooppunt, waarlangs alle private en public cloudverbindingen via verlopen om de security en compliance-standaarden te borgen. Verder blijven de private cloudomgevingen van ONVZ volledig in beheer bij Solvinity. Daarnaast voorziet Solvinity in consultancy-diensten om ONVZ in hun verdere modernisering te ondersteunen. ONVZ laat zich door Solvinity adviseren op het gebied van infrastructuur en netwerken. Een voorbeeld: op de landing zones in de Azure public cloud, die door een andere externe it-leverancier wordt beheerd, verzorgt Solvinity begeleiding in de migratie van applicaties en hulp bij technisch applicatiebeheer.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.