Wifi op Railpocket

is door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award ICT-project van het Jaar in transport en logistiek.

De NS krijgt deze nominatie voor de grote efficiencyverbetering door invoering van een pda die regelmatig actuele informatie ophaalt. Het systeem wordt gebruikt door 10.000 medewerkers.

Quotes: "Het is een innovatieve toepassing met een enorme efficiencyverbetering in het bedrijfsproces", "Het is contactloos. Down- en uploaden gebeurt vanaf het perron", "grote kostenbesparing"

De NS heeft inmiddels vijftig stations voorzien van draadloos internet. Conducteurs, machinisten en servicemedewerkers hebben een zogeheten Railpocket die via wifi actuele gegevens kan ophalen. Bijvoorbeeld voor reisinformatie, werkzaamheden en tijdelijke snelheidsbeperkingen op het spoor. Software maakt daarbij slimme keuzes. Zo wordt rekening gehouden met het tijdstip en de functie en locatie van de gebruiker. Dit systeem scheelt medewerkers gemiddeld 25 minuten tijd per dag, wat neerkomt op een besparing van 8 miljoen euro op jaarbasis. De software die de Railpocket contekstgevoelig maakt, werd geleverd door het Zweedse Appear Networks. In de komende anderhalf jaar rust de NS 1500 treinen en nog eens 400 stations uit met draadloos internet. De Railpocket speelt op termijn een belangrijke rol bij het uitlezen van de nieuwe OV-chipkaart.

Meer informatie: http://www.ns.nl/
NS en KPN bieden draadloos internet in trein aan

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-01T17:57:00.000Z Johannes van Bentum