Managed hosting door True

Meer informatie business intelligence

ikoon bi

Heb jij interessante links en informatie die niet in deze rubriek mogen ontbreken, mail deze dan naar lezers@computable.nl.

Nationaal BI Survey en Awards

Doe mee aan de Nationaal BI Survey en Awards en ontvang kosteloos het jaarboek BI en performance management en on-line feedback en kijk hoe je presteert ten opzichte van jouw branchegenoten.

De x.0 blog

Weblog van BI-consultants waarin gesproken wordt over business intelligence, integratie, portals, search, social networking, gadgets, trendwatcher en het nieuwe werken.

Intelligent Enterprise

Business intelligence news and analysis.

Data Warehousing, some thoughts

Een weblog over data warehousing.

Business Intelligence.com

The resource for business intelligence.

DMReview.com

Business Intelligence (BI) Channel.

CRN Topic Bedrijfssoftware

Ons zusterblad CRN heeft een site met veel nieuws en meningen uit de markt over bedrijfssoftware die interessant zijn voor het Nederlandse ict-kanaal.

ITtoolbox Business Intelligence Knowledge Base

Professional IT Community for Business Intelligence.

Frank Buytendijk Blog

Computable BI Expert Frank Buytendijk houdt bij Oracle ook een eigen weblog bij.

Euclides BI Blog

Euclides is dit blog begonnen vanuit een noodzaak die we met een aantal medewerkers van Euclides voelden om ervaringen van alledag binnen het BI werkveld te delen met collega's en en de rest van de wereld. Het is in die zin ook een test om te kijken of we wel zoveel te melden hebben dat het interessant is voor anderen om te lezen. Het mooie van het medium Internet is dat er alle ruimte is voor dit soort initiatieven, en in plaats van lang discussieren over het nut en de noodzaak hiervan zijn we maar gewoon begonnen. Dit blog wordt geschreven door medewerkers van Euclides en is in die zin niet objectief, en geschreven vanuit de persoonlijke beleving van de consultants.

BIsystemen.nl

Het onafhankelijke informatieplatform voor organisaties die de aanschaf overwegen van software voor Business Intelligence toepassingen.

Video: Wat is BI?

Wat is Business Intelligence nou precies? Waarin verschilt het van Performance Management? En wat kun je met een 'balanced scorecard'? Deze termen, en meer, worden door de Computable experts uitgelegd in korte filmpjes.

Motivating The Troops: Electronic scorecards help CEOs run their companies

BusinessWeek | 21 november 2005 | Steve Hamm
There are unusual early morning goings-on these days at community banks in the college town of Springfield, Mo. Before doors open at branches of UMB Bank, employees gather in a "sales huddle" and listen to managers dole out a mix of praise and exhortation. "It's all about pumping up the troops," says Gil Trout, who runs 25 branches in southeastern Missouri. The huddles seem to make a difference. Trout's branches upped their total retail customers so far this year to 3,800 from 3,500.

De intelligente organisatie

Het boek ‘De intelligente organisatie' wordt inmiddels gebruikt bij tientallen hogescholen en universiteiten door docenten informatie management en business intelligence.

The Information Model & the Data Vault

This article is a follow-up to an article I wrote for the last issue of TDAN.com about Business Metadata. I think I may have found a way to integrate the Information Model with the IT environment in a way that brings tangible value and ROI to the business, and helps us create viable meta data in the process.

Blog: Dan E. Linstedt

Weblog van Dan E. Linstedt.

Data Vault Series

Data Vault Series 1 - Data Vault Overview
Data Vault Series 2 - Data Vault Components
Data Vault Series 3 - End Dates and Basic Joins
Data Vault Series 4 - Link Tables
Data Vault Series 5 - Loading Practices

The Dashboard Spy

Website met allerlei verschillende business intelligence-resources.

business intelligence (bi 2.0)

Weblog over BI 2.0 door Ir. Pieter Nierop. In deze Nederlandstalige weblog staan vraagstukken waar hij tegen aanloop in zijn dagelijkse werkzaamheden als BI projectmanager. Specifiek vraagstukken die buiten de klassieke datawarehousing vallen (zoals realtime DWH op SOA-architectuur).

BI Matrix

Vergelijkingswebsite van BI-pakketten.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-18T17:18:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.