Managed hosting door True

Alles over RSS - Wat is het en wat kan ik ermee?

 

RSS is een standaard van tekstopmaak gebaseerd op XML. RSS staat voor "Really Simple Syndication". Veel websites publiceren een of meerdere RSS-bestanden waarin aangegeven wordt welke berichten er nieuw zijn op de site, in zo'n geval spreken we van een RSS-feed.

Wat kan ik met RSS?

Met behulp van een RSS-reader is het mogelijk om de RSS feeds van meerdere websites tegelijk bij te houden, zodat alle nieuwe berichten van de websites direct te zien zijn in de RSS-reader. Het toevoegen van een RSS-feed is doorgaans een kwestie van het toevoegen van het webadres van de RSS-feed in de RSS-reader. Vervolgens controleert de RSS-reader op gezette tijden of er nieuwe inhoud in de RSS-feed staat, en toont direct wat er vernieuwd is op de website.

Wat heb ik nodig om RSS te gebruiken?

Alleen een RSS-reader. Het meest gebruikt zijn online RSS-readers zoals Google Reader, Bloglines of Netvibes. Webbrowsers zoals Firefox en Internet Explorer 7 bieden ook ondersteuning voor RSS. Door op het oranje RSS ikoontje in de bovenbalk te klikken kun je je eenvoudig abonneren op de beschikbare RSS feeds.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2589339). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.