Computable Awards 2008: cio’s aan het woord

'Nominatie is verdienste van hele ict-afdeling'

De cio’s van Albert Heijn, Bol.com, ASN Bank, NXP en UWV zijn genomineerd voor een Computable Award voor CIO van het jaar. Computable vroeg ze om een reactie

Egbert Dijkstra, director business intelligence Albert Heijn

Uiteraard ben ik zeer vereerd met de nominatie. We zien het ook als een erkenning voor de steeds belangrijker rol die business intelligence - en beter nog "ïnformatie"- in de moderne bedrijfsvoering inneemt. Het is een van de weinige elementen waarmee je je nog van je concurrenten kunt onderscheiden. Eigenlijk kan geen bedrijf zonder een expliciete bedrijfsbrede visie en strategie op dit gebied. Toch zie je in de praktijk nog veel niet-geïntegreerde en geïsoleerde bi-oplossingen.  Ik ben er van overtuigd dat we op dat punt met Albert Heijn het verschil maken.

Joyce van der Est, cio ASN Bank

ASN Bank is zeer vereerd met deze nominatie. Als duurzame bank beheren wij spaartegoeden en beleggingen van onze klanten, met oog voor mens, dier en milieu. Ict-ontwikkelingen zijn bij een direct bank belangrijk om optimale service te kunnen verlenen. Na twintig jaar in de ict van financiële dienstverleners, is het werken voor deze bank een geweldige uitdaging waarbij ik ict- ervaring combineer met idealen voor een betere wereld. De nominatie is uiteraard te danken aan de samenwerking met het totale ASN-team.

Willem van Groenland, cio Bol.com

Genomineerd worden voor cio van het jaar is fantastisch. Ik voel mij dan ook zeer vereerd. Ik beschouw het echter als verdienste van ons hele team. Ict is het kloppend hart van Bol.com en we slagen er elk jaar weer in enorme groeicijfers neer te zetten en de performance en betrouwbaarheid van onze systemen steeds verder te verhogen. De vervanging van onze webwinkel dit jaar is de afronding van ons architectuurprogramma, waarmee we de basis leggen voor nog meer groei en innovatie de komende jaren.

Louis Luijten, cio NXP

Ik ben trots op deze nominatie. Het is een groot compliment voor de hele ict-organisatie binnen NXP. NXP, een voormalige divisie van Philips, is eind 2006 verzelfstandigd en heeft als chipfabrikant in de high-tech industrie te maken met sterke conjunctuurschommelingen en een zeer competitieve markt. Dit vraagt veel van de ict-organisatie in termen van flexibiliteit, daadkracht en snelheid. Bij deze dank ik al onze medewerkers en partners die mede vorm hebben gegeven aan de transformatie binnen ict.

Gerd Tjerkstra, cio UWV

Ik ben bijzonder trots op deze nominatie door de Computable-lezers. UWV werkt aan een ict-vernieuwing die qua omvang en complexiteit zijn gelijke niet kent in Nederland. Ict vormt de motor van ons bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat 1,2 miljoen klanten iedere week of maand hun uitkering krijgen. En zijn ook tal van andere bedrijfsprocessen, van begeleiding bij reïntegratie tot afhandeling van bezwaarzaken, geautomatiseerd. Deze ict-vernieuwing is een uitdagende klus waarin je als cio soms voor moeilijke keuzes komt te staan en waar we als team enthousiast aan werken.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-12T13:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.