Managed hosting door True

Toshiba steekt nieuwe Cloud-TV’s in nieuw jasje

Toshiba 32L4333

Toshiba Consumer Products introduceert vier nieuwe series HD LED Smart-tv’s met Cloud-functionaliteit: de L4, M6, L7 en M8. Cloud-tv is Toshiba’s concept van ‘connected’ tv-entertainment, waarbij niet alleen optimaal gebruikgemaakt wordt van de intelligente toegang tot content, zoekfuncties en tips, maar ook van sociale netwerkfuncties via de Cloud. Alle toestellen uit genoemde series zijn uitgevoerd in Toshiba’s nieuwe, uniforme design. Ze zijn verkrijgbaar in mat of glanzend zwart en in een grote verscheidenheid aan schermgroottes: van 81 cm (32”) tot 146 cm (58”).

De Cloud-tv’s van Toshiba bundelen een groot aantal diensten en creëren zo een superieure tv-ervaring. Personalisatie is de essentie van de Cloud-tv-dienst: gebruikers krijgen tips over content en gerelateerde ‘social networking feeds’ die volledig zijn afgestemd op hun smaak en voorkeuren. Op basis van een suggestiealgoritme stelt een tipservice op dynamische wijze lijsten op die regelmatig ververst worden en gedurende een week beschikbaar zijn. Een krachtige zoekfunctie selecteert favoriete uitzendingen, series, speelfilms, sportprogramma’s et cetera die vermeld staan in de Electronic Program Guide (EPG), afkomstig zijn van Video-on-Demand-diensten of opgeslagen zijn op andere apparaten in het thuisnetwerk. Gebruikers zijn zo niet langer afhankelijk van de programmakeuzes van omroepen. Het gaat erom wat zij zelf willen zien.

Sociale tv-services

Naast slimme en gepersonaliseerde zoek- en tipfuncties en hoogwaardige tv-apps en praktische tools als weersvooruitzichten biedt Toshiba’s Cloud-tv gebruikers ook een handige wisselwerking met content op hun mobiele apparatuur1. De portaal voorziet in verschillende sociale tv-services, van een familieagenda tot ‘personal messaging’ plus live tweets over de meest besproken tv-uitzendingen op het web of over de uitzending waar gebruikers op dat ogenblik naar kijken.

Nieuwe gebruikersinterface

Toshiba’s Cloud-tv’s zijn grafisch zo vormgegeven dat gebruikers moeiteloos en intuïtief hun weg kunnen vinden in het rijke aanbod van diensten. De eenvoud en stijl van de gebruikersinterface is een hoofdonderdeel van Toshiba’s nieuwe, uniforme tv-designbenadering, een mix van fysieke vormelementen en klantbelevenis. De nieuwe interface geeft toegang tot belangrijke, geïntegreerde functies op het toestel, zoals Open Browser en Intel WiDi of tv-opnames en -geheugensteuntjes. Ook maakt hij het mogelijk om gegevens afkomstig van een usb-stick of van DLNA-devices die op het lokale thuisnetwerk zijn opgeslagen, te benaderen.

Verbeterde beeldkwaliteit

De tv’s uit de nieuwe L4-, M6-, L7- en M8-serie bieden consumenten een ruime keuze, zowel wat betreft schermgroottes, materialen en kleuren als wat betreft displaytechnologie en extra functies. De toestellen uit de L7-serie zijn bovendien voorbereid op het weergeven van 3D-content in Full HD-resolutie met behulp van de 3D-active-shutter-technologie2. De aanvullende 2D-naar-3D-conversietechnologie haalt het maximum uit de 3D-tv, zelfs bij het kijken naar favoriete programma’s en films die oorspronkelijk in 2D gemaakt zijn. Daarnaast hebben alle nieuwe HD-tv’s met elkaar gemeen dat zij profiteren van de ingebouwde tools ter verbetering van de beeldkwaliteit, zoals de Active Motion Rate (AMR) 50, 100 of 200 voor een vloeiende, briljante weergave van sport- en actiescènes. Alle modellen zijn voorts uitgerust met Wi-Fi en diverse connectiviteitsopties voor het eenvoudig uitwisselen van content tussen apparaten alsmede een handige USB Video Recording-functie.

Karakteristieke vormgeving

De HD LED-tv’s uit de L4-, M6-, L7- en M8-serie hebben stuk voor stuk de karakteristieke vormgeving van Toshiba’s nieuwe productdesign. De toestellen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun subtiele details, zoals de ronde, oplichtende standby-indicator, vloeiende vormen, afgeronde hoeken en slanke hals en voet. Het design accentueert de smalle rand en het slanke formaat van de nieuwe tv’s die maken dat ze naadloos passen in ieder interieur. De toestellen uit L4- en M6-serie zijn uitgevoerd in matzwart, terwijl die uit de L7 en M8-serie ook worden geleverd in glanzend zwart. Het ontwerp van de toestellen uit de M6- en L7-serie zijn daarnaast voorzien van een geraffineerde versiering.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-21T11:05:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.