Managed hosting door True

Meer informatie mobility

Dit artikel delen:
ikoon mobility

Heb jij interessante links en informatie die niet in deze rubriek mogen ontbreken, mail deze dan naar lezers@computable.nl.

DailyWireless.org

DailyWireless.org is an independent blog about wireless. Unassociated with any business or marketing organization, it covers a broad spectrum of wireless news.

GottaBeMobile.com

GottaBeMobile.com is an Internet News and Review website that covers the fast paced and constantly changing mobile computing sector.

WNN Wi-Fi Net News

Daily reporting on wireless data networking.

MuniWireless.com

MuniWireless.com is the leading information source on the municipal wireless broadband market. Ever since this site was first launched in 2003, MuniWireless.com has provided news, insight and resources to help both buyers and sellers of products and services learn, discuss and do business.

Global Positioning System (GPS) Resources

The Global Navigation Satellite System (GLONASS), being deployed by the Russian Federation, has much in common with the US ' Global Positioning System (GPS) in terms of the satellite constellation, orbits, and signal structure. Both systems are owned and operated by their respective defense departments, and offer precise, global, and continuous position-fixing capabilities. Both transmit spread spectrum signals at two frequencies in the L-band (1.2 GHz and 1.6 GHz), and have pledged to make a partial set of signals available for civil use without any user fees for the next 10 years, or more.

Stichting Platform Mobile Messaging

De Stichting Platform Mobile Messaging is verantwoordelijk voor de research, het operationele beheer en de promotie van Cell Broadcast in samenwerking met en ten dienste van de Nederlandse overheid en private partijen. Cell Broadcast wordt door de Nederlandse Overheid getest via de netwerken van verschillende Mobiele Operators. SPMM is tevens actief in het EU research programma FP6 (juni 2006 – juni 2009) met Mobile Cell Broadcasting voor het waarschuwen van burgers door de Overheid, in geval van calamiteiten.

Nederlandse vereniging voor BedrijfsTelecommunicatie Grootgebuikers

Communicatietechnologie is vandaag de dag van groot strategisch belang. Daarbij raken telecommunicatie en datacommunicatie steeds meer met elkaar verweven. De talrijke toepassingsmogelijkheden bieden nieuwe kansen. Tegelijkertijd maakt het ruime aanbod op ICT-gebied het bijzonder moeilijk de goede keuze te maken. Terwijl een juiste combinatie van telefoonverbindingen, datacommunicatie en informatiesystemen uw bedrijf een belangrijke meerwaarde kan geven. Bedrijven staan dan ook voor de opgave tot een goed samenspel te komen van de diverse communicatie- en informatiesystemen. BTG, de Nederlandse Vereniging voor BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers, helpt u daarbij. In de markt van de communicatietechnologie treedt BTG op om de belangen van grootzakelijke gebruikers te behartigen. En daarmee de positie van uw organisatie te versterken.

Agentschap Telecom (ministerie EZ)

Agentschap Telecom draagt elke dag opnieuw zorg voor het beheer van het radiofrequentiespectrum in Nederland en houdt zich bovendien bezig met het verruimen en optimaliseren van het gehele elektronische communicatiedomein.

Het Antennebureau (ministerie EZ)

Het Antennebureau is het overheidsloket voor informatie, voorlichting en advies over antennes. U kunt bij ons terecht met vragen over gezondheid, wet- en regelgeving en techniek. Het Antennebureau beheert ook het Antenneregister, met de locaties en gegevens van alle antennes in Nederland.

TNO ICT

Overheden en bedrijven zetten ICT in om hun efficiency te vergroten en hun producten en diensten te innoveren. ICT maakt het mogelijk om de werkprocessen effectiever te organiseren, snellere interactie te verkrijgen met leveranciers en de gebruikers een betere informatievoorziening te bieden. Technologie is hierbij een belangrijk maar vooral ondersteunend sluitstuk. TNO is hierbij uw natuurlijke en onafhankelijke innovatiepartner. Wij ondersteunen uw (ICT) strategie en bieden u een helder inzicht in de organisatorische en financiële consequenties. Wij zetten daarbij niet alleen onze technologische kennis in maar combineren deze met kennis van maatschappelijke en sociale impact, kosten, businessmodellen en processen.

CRN Topic Mobility

Ons zusterblad CRN heeft een site met veel nieuws en meningen uit de markt over mobility die interessant zijn voor het Nederlandse ict-kanaal.

The Challange – Security Vs. Mobility

1888articles.com | Robert Thomson
The overwhelming increase in the mobility of the corporate workforce and the availability of wireless internet connections in airports, hotels, and coffee houses, creates an unbearable challenge to IT managers. Whenever employees, travelling with their laptops, connect to a hotel hotspot, they are in fact connecting their corporate computers to an unsecured network, shared by hundreds of guests. This innocent connection jeopardizes sensitive data and can bring back security threats into the corporate network when returned to the office. For this reason, IT managers have adopted rigid security policies, creating a conflict between the need for security and the productivity of the mobile workforce. [...] This unbearable conflict between security and mobility can only be solved if the mobile force is equipped with the same level of security as they have inside the corporate network. To understand what this means, we should examine the level of security that is maintained inside the corporate networks.

Nederland Breedbandland

Nederland BreedbandLand (NBL) is het nationale, onafhankelijke platform dat maatschappelijk en economisch relevante sectoren stimuleert en helpt beter en slimmer gebruik te maken van breedband. NBL is initiator, stimulator, regisseur, coach en communicator van breedband(diensten) en -infrastructuur in Nederland. Kennisdeling is daarbij van cruciaal belang.

VeiligMobiel

VeiligMobiel BV, opgericht in 2005 en gevestigd te Rotterdam, levert beveiligingsoplossingen voor PDA's, smartphones en laptops. Tevens worden mobiele breedband (UMTS & HSDPA) routers van marktleidende fabrikanten aangeboden. Veiligheid wordt gewaarborgd dankzij een beveiligingsplatform voor vrijwel alle mobiele werkplekken. Deze integreert gegevensversleuteling, VPN, geavanceerde verificatie en toegangscontrole op basis van digitale handtekeningen. VeiligMobiel werkt nauw samen met de Nederlandse telecomoperators en Microsoft.

eWerkforum

Het EwerkForum stimuleert de invoering van nieuwe werkvormen en wil zo een bijdrage leveren aan economische en maatschappelijke veranderingsprocessen om daarmee de overgang naar de informatiemaatschappij te ondersteunen. Het gaat daarbij om de integrale aanpak van kantoorinnovatie, management en organisatie die alle aan sterke veranderingen onderhevig zijn. Het EwerkForum brengt partijen bij elkaar, die belang hechten aan deze ontwikkelingen, zowel uit het oogpunt van versterking van het bedrijfsleven als van maatschappelijk belang. Het EwerkForum is een onafhankelijke stichting, die opgericht is door het bedrijfsleven en ondersteund wordt door participanten daaruit.

Platform voor eNederland

ECP.NL is het platform in Nederland waar publiekprivaat wordt samengewerkt aan belangrijke randvoorwaarden en doorbraken rond de digitale economie en samenleving. Dit doet zij vanuit haar unieke, neutrale positie tussen markt en beleid. In de vorm van projecten en werkgroepen worden actuele thema’s opgepakt. Door deze sectoroverschrijdende samenwerking helpt ECP.NL de (internationale) concurrentiepositie van Nederland te behouden en te verbeteren.

RFID platform Nederland

RFID Platform Nederland is een platform waar leveranciers en (potentiële) gebruikers van RFID elkaar kunnen ontmoeten. Om slagvaardig in te kunnen spelen op de ontwikkelingen hebben enkele grote organisaties besloten om een platform op te richten waar kennis en ervaringen kunnen worden uitgewisseld, waar onderzoek wordt verricht, en waar gewerkt wordt aan het slechten van mogelijke barrières voor de toepassing van RFID. De missie van het platform is: Het stimuleren van toepassingsmogelijkheden van RFID voor zowel aanbieders als gebruikers, kennis te bundelen en toegankelijk te maken, en toe te zien op een verantwoord gebruik van RFID Iedereen wordt uitgenodigd lid te worden van het RFID Platform Nederland om zo de toepassing van RFID te versnellen en het innovatievermogen van Nederland te vergroten.

2008 wird das Jahr der 'unified communication'

Mobilitynews.net | 23 oktober 2007
Microsoft Gründer Bill Gates wird zwar nächstes Jahr offiziell in "Pension" gehen, hat aber noch viel vor. Ein Hauptthema ist "unified communications". In einem Interview mit CNET News legt er seine Strategie dar, wie er Geschäftsabläufe - auch mit Hilfe von Telefonen und PDAs - modernisieren möchte. Ein äußerst spannendes Interview: wenn man nun Leute erreichen will, soll es egal sein wie sie verfügbar sind - am Telefon, via Messenger oder per E-Mail:

Onderzoeksprogramma Mobiele Toepassingen

Freeband Communication is een nationaal onderzoeksprogramma dat mikt op een leidinggevende positie voor Nederland op het gebied van intelligente communicatie. Meer dan 27 instellingen en bedrijven nemen deel aan Freeband, waaronder belangrijk ICT-bedrijven en representatieve eindgebruikersorganisaties.

iPhone Developer's Journal

Website met allerhande informatie en meningen over het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-24T15:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.