Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verbonden beveiliging: dé mogelijkheid voor de Partner

Redactie Business & IT Security

Dit artikel delen:

Het security-landschap blijft dramatisch veranderen en klanten hebben elke dag te maken met nieuwe en complexe bedreigingen. Cybercriminelen kiezen steeds vaker hun doelwit en zijn meedogenloos. Ze gebruiken hiervoor nieuwe en niet eerder gebruikte technieken.

Naast het omgaan met een verhoogde dreiging van de informatiebeveiliging, worden bedrijven geconfronteerd met krimpende IT-budgetten. Daarbij komt meer druk op de IT-medewerkers om meer met minder te doen en tegelijkertijd robuuste beveiligingsoplossingen te bedenken. Dit creëert een prachtige kans voor ervaren beveiligingspartners om 24 x 7 bescherming tegen complexe bedreigingen te garanderen en veel bedrijven state of the art-advies te geven over welke beveiligingsoplossing te kiezen.     

IT-trends die van invloed zijn op beveiliging

Volgens een recent wereldwijd Dell-onderzoek naar informatiebeveiliging zal een nieuwe generatie van onbekende bedreigingen voor organisaties ontstaan die zijn afgestemd op megatrends en technologieën zoals BYOD, cloud computing en internet:

  • BYOD: Een aanzienlijk aantal respondenten benadrukt mobiliteit als de oorzaak van beveiligingsrisico’s. Door een verhoogde mobiliteit van de gebruikers stromen netwerken over met veel apparaten die data en applicaties aan risico’s blootstellen
  • Cloud: Tegenwoordig maken veel organisaties gebruik van cloud computing waardoor mogelijk onbekende bedreigingen kunnen ontstaan die leiden tot aanvallen op data en applicaties.
  • Internet: Onbekende bedreigingen die het gevolg zijn van zwaar gebruik van internet wordt door 63 procent van de respondenten als een essentieel aandachtspunt voor de komende vijf jaar gezien.

Deze zorgen uit de industrie tonen aan dat voor veel (IT-)managers het implementeren en beheren van bedrijfsbeveiliging topprioriteit blijft. Veiligheid kan niet langer worden gezien als iets dat ‘er bij hoort.’ Integendeel. Het is absoluut noodzakelijk dat veiligheid is ingebed in de structuur van de software en in elk apparaat, binnen of buiten het bedrijfsnetwerk. 

Partnermogelijkheden

Het is noodzakelijk dat een aanpak van verbonden beveiliging wordt geïmplementeerd om het veiligheidsniveau intact te houden en te beschermen tegen bedreigingen die vanuit alle hoeken komen. Partners spelen een belangrijke rol in het bouwen van verbonden beveiligingsoplossingen voor klanten. Een implementatietraject zorgt voor een sterke toegevoegde waarde en professionele service wat weer leidt tot een kans voor hogere marges en een betere klantenbinding. Partners die efficiënt opereren kunnen waarde aan de sales cyclus toevoegen om waardevolle adviseurs te worden. Hiervoor moeten partners, om het vertrouwen van de klant te krijgen bij het omgaan met hun meest gevoelige informatie, zich positioneren als adviseur in plaats van ‘slechts’ productleverancier. In de hedendaagse complexe security-markt is het belangrijk dat beveiligingsoplossingen compliant zijn met de laatste versie van het besturingssysteem. Partners hebben toegang tot een breed scala aan security-oplossingen en moeten klanten de juiste oplossingen voor hun behoeften laten specificeren. Veel bedrijven missen de inhoudelijke kennis om beveiligingsgevaren goed in te schatten en te weten welke software-oplossingen hierbij passen. Getrainde en ervaren partners kunnen dan een groot verschil maken. Wanneer partners gewaardeerde adviseurs op veiligheidsgebied worden zal dat ze onderscheiden van de concurrentie en zorgdragen voor een jarenlange samenwerking met hun klanten die voor beide partijen de komende jaren vruchtbaar zal zijn.    

Bron: Andy Zollo, Director of Channels and Alliances, EMEA, Dell

Dit artikel delen:


Dell EMC Forum 2016

Locatie: World Forum

Churchillplein 10
2517 JW
Den Haag
Nederland
http://www.worldforum.nl/
T +31 (0)70 306 63 66Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-14T10:20:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.