Eigen personeel bedreigt it-beveiliging

Dit artikel delen:

De it-beveiliging loopt bij een groot aantal Europese bedrijven gevaar door eigen personeel. Volgens antivirusaanbieder McAfee ondermijnt dit ook de forse investeringen die de bedrijfswereld doet ter bescherming van de it-beveiliging.

ICM Research deed in opdracht van McAfee onderzoek naar het gedragspatroon van personeel bij een aantal Europese bedrijven. Bijna een kwart van de ondervraagden gebruikt de laptop van het werk om ook thuis het internet op te gaan. Dit heeft volgens McAfee gevolgen voor in eerste instantie de computer zelf, maar ook voor het bedrijfsnetwerk.

Daarnaast wordt twintig procent van de werklaptops gebruikt door familieleden en vrienden voor internet-toegang. Daarbij geeft meer dan de helft aan niet te weten hoe ze het antivirussysteem van de computer op peil moeten houden.

Meer dan de helft van de ondervraagden sluit eigen apparatuur aan op de pc van het werk. Ongeveer een kwart doet dit dagelijks. Volgens McAfee komt daarmee het bedrijfsnetwerk in gevaar, maar ook bedrijfsgegevens kunnen zo gestolen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-03T12:06:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.