Amerikaanse pc-maker klaagt Microsoft aan

Dit artikel delen:

De Amerikaanse pc- en softwareleverancier Tangent Computer heeft Microsoft voor de rechter gedaagd. Het bedrijf beschuldigt de softwaregigant van oneerlijke concurrentie.

Tangent schrijft in de aanklacht dat Microsoft prijzen voor zijn besturingssysteem kunstmatig hoog houdt en daarmee bedrijven als Tangent schaadt. Door exclusieve deals lukt het andere ondernemingen niet te concurreren met Microsoft.

Volgens Tangent misbruikt Microsoft de monopoliepositie van Windows om zijn digital rights management-technologie (drm) in Windows Media Player te verplichten. Ook zou Microsoft geen goede informatie vrijgeven over documentformaten als .doc, .ppt en .xls om die te kunnen converteren naar andere formaten. Verder zou het serverbesturingssysteem van Microsoft moeilijk of niet communiceren met andere serverbesturingssystemen.

Tangent is gecertificeerd Microsoft Partner en voert op zijn website dan ook de bekende kretologie als 'Target raadt Microsoft Windows XP Professional aan'. De nu geuite klachten leunen sterk op de Europese antitrustzaak, waarin de Media Player en de koppeling tussen Windows-client en server op de korrel is genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-21T16:03:00.000Z Rian van Heur