Onrust binnen Microsoft over uitstel Vista en Office

De gemoederen binnen Microsoft zijn verhit door het recente uitstel van Windows Vista en Office 2007. Beide nieuwe producten komen pas begin komend jaar uit voor het brede publiek. Online is een discussie opgelaaid, mede gevoed door blogs van Microsoft-mensen.

Zo roept blogger mini-Microsoft op enkele topmensen per direct te ontslaan vanwege deze blamage. De anonieme Microsoft-werknemer, die al eerder geruchtmakende uitspraken deed op zijn blog, zegt al boos te zijn toen bleek dat Vista niet op tijd zou uitkomen voor de aanvang van het schoolseizoen. Dat is in de Verenigde Staten een belangrijk verkoopmoment voor consumentenproducten. Vorige week bleek dat ook het Kerstseizoen wordt gemist.

Ondertussen doen er ook geruchten de ronde dat Microsoft een groot deel, tot wel 60 procent, van het ontwikkelwerk opnieuw gaat doen. Dit wordt geconcludeerd uit een uitgelekte memo. Het gebruik van de eigen programmeerplatform .NET zou problematisch zijn gebleken voor een dergelijk groot product.

Microsoft ontkent dit, zij het niet direct ingaand op deze berichten. Windows-topman Jim Allchin zei vorige week bij de bekendmaking van het nieuwste uitstel dat er geen sprake was van nieuw ontwikkelwerk, maar simpelweg voortzetting van het huidige werk - dat echter enkele weken langer duurt dan eerst verwacht. Onderzoeksbureau Forrester gooit nog olie op het vuur met de inschatting dat Vista nog niet geschikt is voor consumenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-27T11:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.