Microsoft ontkent WGA-gerucht uitschakeling pc's

Dit artikel delen:

Microsoft spreekt het gerucht tegen dat zijn antipiraterij-tool WGA (Windows Genuine Advantage) komende herfst pc's met illegaal bevonden Windows-installaties zal deactiveren. WGA heeft al voor veel ophef gezorgd, onder meer doordat het enkele legale installaties voor illegaal heeft aangezien.

Dit zou volgens rondgaande berichten onder meer het Amerikaanse ministerie van Defensie en levensmiddelengigant Procter and Gamble zijn overkomen. Online zijn al hevige discussies opgelaaid over het risico van 'false positives'.

Woordvoerders van Microsoft ontkennen met klem dat het bedrijf pc's zonder WGA of met een door WGA illegaal bevonden installatie onklaar wil maken. Het gerucht waarin dat werd gesteld, was afkomstig van een ZDnet-blogger die melding deed van een conversatie tussen een anonieme Windows-gebruiker en een eveneens anonieme Microsoft-supportmedewerker.

De controverse rondom WGA heeft echter meerdere gronden. Zo was het antipiraterijhulpmiddel opgenomen in de kritieke beveiligingsupdates voor Windows. Daarnaast bleek het op geregelde tijdstippen informatie over pc's waarop het staat door te geven aan Microsoft. Dit zonder de eindgebruiker of beheerder te informeren, of een optie tot uitschakeling daarvan te bieden. WGA is daardoor bestempeld als spyware. Microsoft heeft al beloofd de omstreden 'phone home'-functionaliteit in te perken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben al meer dan een jaar bezig met Microsoft doordat ze zeggen dat ik ook een illegale versie heb van Windows XP Prof. maar dit is helemaal niet zo want ik heb deze door een computerwinkel laten installeren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-03T09:42:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.