Rechter schrapt claims SCO tegen IBM

Linux-aanklager SCO ziet enkele van zijn claims tegen IBM afgewezen door de rechter. Magistraat Brooke Wells heeft afgelopen week 182 van de ruim 290 claims geschrapt wegens grof gebrek aan bewijs.

De rechter had SCO al eerder gesommeerd met duidelijk bewijs te komen. Terwijl het Unix- en Linux-bedrijf al enkele jaren stelt dat het duidelijk bewijs heeft tegen onder meer IBM, heeft het dat niet zo helder ingediend bij de rechtbank.

SCO heeft IBM in 2003 aangeklaagd met de beschuldiging dat de computerreus technologie uit Unix heeft overgeheveld naar Linux. SCO is de huidige eigenaar van veel rechten op Unix, hoewel de vorige eigenaar Novell dat bestrijdt.

Rechter Wells zegt nu dat aanklager SCO nagenoeg geen bewijs heeft aangeleverd om de beschuldigingen jegens IBM te onderbouwen. Indien er toch nog enige grond is in de claims zou dat hooguit een bescheiden schadevergoeding opleveren en niet de miljarden dollars waar SCO aanspraak op maakt, verklaart de rechter in haar 39 pagina's tellende officiële besluit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-03T14:21:00.000Z Jasper Bakker