Symantec: nieuwe netwerktechnologie in Vista onveilig

Dit artikel delen:

De nieuwe netwerktechnologie in Windows Vista is minder stabiel en veilig dan die in Windows XP. Dat zeggen onderzoekers van anti-virusleverancier Symantec.

De onderzoekers hebben de nieuwe netwerktechnologie bekeken in de nieuwste testversies van Vista en vonden daarin verschillende bugs. De Symantec-experts kwamen tot de conclusie dat de nieuwe netwerktechnogie Vista minder stabiel maakt dan Windows XP. Dat geldt tenminste voor de korte termijn, aldus het onderzoeksrapport.

“Microsoft heeft een groot deel van code, die al in de praktijk gebruikt en getest is, vervangen door nieuw geschreven code, compleet met nieuwe problemen en fouten. Dit zal op de lange termijn misschien wel zorgen voor een stabieler systeem, maar op de korte termijn gaat dit ten koste van de stabiliteit”, schrijven de onderzoekers.

Vista krijgt meer netwerkmogelijkheden dan eerdere versie. Het besturingssysteem zal onder andere het nieuwe internetproctocol IPv6 ondersteunen. Microsoft verklaart in een reactie op News.com dat er tijdens de ontwikkeling van Vista veel aandacht wordt gegeven aan beveiliging. Problemen die gevonden worden in de eerste versies van Windows Vista zeggen weinig over de kwaliteit van de netwerkfunctionaliteit, aldus de softwaregigant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Symantec behoefte aan aandacht of zo? Sinds wanneer gaan we persberichten uitsturen op basis van voorbarige conclusies over bèta-software?

Ik begrijp uit de laatste regel van dit verhaal dat de kans bestaat dat de definitieve versie nog meer bugs kan bevatten dan de testversie!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-19T09:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.