Windows Vista getoond en gekraakt op Black Hat

Dit artikel delen:

Terwijl een woordvoerder van Microsoft een toespraak hield over de beveiliging van Windows Vista, demonstreerde in een andere zaal de Poolse onderzoekster Joanna Rutkowska hoe de beveiliging van het nieuwe besturingssysteem is te omzeilen.

Eén van de beveiligingsmaatregelen in Vista is het voorkomen dat de gebruiker drivers installeert die niet zijn gecertificeerd door Microsoft. Joanna vond echter een manier om dit ‘schild’ te omzeilen waardoor ze kwaadaardige code op het systeem kon zetten. Volgens beveiligingsexperts vormen niet-gecertificeerde drivers een serieuze bedreiging voor Vista omdat ze draaien op een laag beveiligingsniveau.

Joanna legde tevens uit hoe het mogelijk is met behulp van virtualisatie-technologie kwaadaardige code onzichtbaar te maken, net zoals dat wordt gedaan door rootkits. Zij heeft deze techniek de naam 'Blue Pill' gegeven.

Een woordvoerder van Microsoft reageert dat de uiteindelijke versie van Vista bescherming zal bieden tegen de gedemonstreerde hackingmethode. Microsoft werkt daarvoor samen met zijn hardwarepartners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een goed begin is het halve werk. Laten we hopen dat de geschiedenis zich niet herhaald met een weer een MS product die veel belooft en uiteindelijk niet dat levert waar iedereen op zit te wachten, veiligheid!
De praktijk zal het uitwijzen en dit keer staan er geen rijen mensen voor de deur die blind vertrouwen hebben in nieuwe MS producten. Nu moet er echte kwaliteit geleverd worden en het is de vraag of MS dat kan leveren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-07T16:27:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.