Europese versie Vista uitgesteld

Dit artikel delen:

De lancering van Windows Vista wordt in Europa waarschijnlijk uitgesteld. Volgens Microsoft is dit het gevolg van de richtlijnen die de Europese Commissie de softwaregigant heeft opgelegd.

Microsoft zegt te wachten op een reactie van de EC op de features in Windows Vista. “Op het moment dat wij een reactie ontvangen van de Commissie dan weten we of de Commissie nog meer veranderingen in het product verwacht en of dat resulteert in verdere vertraging in Vista”, aldus de softwaregigant in een verklaring.

Volgens de Europese Commissie “misleidt” Microsoft door te zeggen dat de EC verantwoordelijk is voor de vertraging van de lancering van Vista in Europa. The Register schrijft dat tijdens de antitrust-rechtszaak in de Verenigde Staten Windows XP ook op tijd in 2001 werd uitgebracht. Microsoft bracht later, na de rechtszaak, een tool uit zodat Windows XP wel aan de voorwaarden van de rechter voldeed.

De zakelijke versie van Windows Vista wordt later dit jaar uitgebracht. De versie voor consumenten is beschikbaar begin 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft heeft al zoveel vertraging gehad met Vista dat het nu niet de EU de schuld moet geven. Zelfs als quasi-monopolie zou je beter moeten weten

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-11T13:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.