Microsoft roept ontwikkelaars op voor Vista

Dit artikel delen:

In een open brief op de ontwikkelwebsite MSDN roept Windows-topman Jim Allchin ontwikkelaars op om vooral 'coole' applicaties te bouwen voor Windows Vista. Hij maant daarbij ook aan tot controle van huidige software voor compatibiliteit.

"We hebben weliswaar hard gewerkt aan de compatibiliteit van Vista zelf, maar het kan zijn dat een enkele applicatie toch aangepast moet worden", aldus de Microsoft-topman.

Volgens Allchin biedt Vista ontwikkelaars een hoeveelheid nieuwe mogelijkheden die ze sinds Windows 95 niet meer hebben gehad. Hij zegt dat de planning van Vista soepel loopt en dat het besturingssysteem, indien er geen verdere complicaties optreden, in januari te koop zal zijn voor consumenten.

Analisten voorspellen dat Vista in de eerste twee jaar na de lancering door 200 miljoen mensen geïnstalleerd zal worden. Dit zou de snelste overstap naar een nieuwe Windows-versie zijn in de geschiedenis van Microsoft.

Allchin weet dat applicaties het succes bepalen van een nieuw besturingssysteem. Wanneer gebruikers saaie programma’s voorgeschoteld krijgen die eruit zien als de oude versies, dan zullen weinig gebruikers de behoefte hebben om over te stappen. 

Sinds Windows XP is de ervaring van de eindgebruiker veel belangrijker geworden. Gebruikers zijn tegenwoordig websites gewend die AJAX en andere geavanceerde technologieën gebruiken die de interactiviteit met de gebruiker verbeteren. Gebruikers verwachten dezelfde mate van interactiviteit nu ook van hun desktopsoftware.

Volgens Allchin zullen gebruikers versteld staan van de nieuwe applicaties in Vista, zoals nieuwe DirectX10-games die mooier zijn dan ooit en 'coole' Sidebar-gadgets.

Meer informatie: Allchin's open brief op MSDN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kun je dan met je huidige visual basic pakket (2005) al applicaties voor windows vista schrijven? Voor zover ik weet namelijk niet. En als het wel zo is laat het dan even weten want ik wil best applicaties gaan schrijven.

|Matthijs Koopman|Simiply Soft|

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-20T12:40:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.