Managed hosting door True

IBM overweegt steun voor Chinese Linux-distributie

 

IBM denkt na over het steunen van de Chinese Linux-distributie Red Flag met zijn eigen softwareportfolio. Die steun zou echter alleen gelden voor China; in de rest van de wereld wil IBM het houden bij de Red Hat Linux-distributie en Novells SUSE-distributie.

De kosten voor het overzetten en testen van applicaties zorgen er namelijk voor dat brede ondersteuning van een derde distributie niet praktisch is, verklaart marketingmanager Adam Jollans van IBM. Linux-experts stellen dat applicaties nauwelijks of geen aanpassingen nodig hebben om op verschillende Linux-distributies te draaien.

Ict-leveranciers, zowel software als hardware, dienen echter wel te testen en te certificeren. IBM heeft naar schatting driehonderd softwareproducten en ondersteunt Linux op zijn drie hardwareplatformen: x86, Power en de zSeries-mainframes. Toevoeging van Red Flag over die hele breedte betekent veel extra werk, maar doorbreken in China levert echter een grote extra afzetmarkt.

Jollans stelt dat die Chinese Linux-distributie de eerstvolgende kandidaat is voor uitbreiding van IBM's ondersteuning voor het open source-besturingssysteem. De computerleverancier ondersteunt op aanvraag van grote klanten al andere distributies, maar dergelijke speciale behandeling komt natuurlijk voor een eveneens speciaal tarief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1716595). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×