Microsoft dicht record van 26 gaten met 6 patches

Microsoft dicht in zijn gisteravond uitgebrachte patchronde maar liefst 26 kritieke gaten, met 6 patches. De Windows- en Office-producent pakt hiermee 3 beveiligingsgaten aan die reeds actief werden misbruikt door rondwarende malware.

Deze patches en de gaten die daarmee worden gedicht zouden een nieuw record zijn voor Microsoft, meer dan ooit is uitgebracht buiten een Service Pack. Een Service Pack bundelt voorgaande patches, maar brengt veelal gelijk ook nieuwe patches. Daarnaast brengt Microsoft in zijn Service Packs vaak nieuwe functionaliteit, zoals de verbeterde beveiliging in SP2 voor Windows XP.

Onder de nu aangepakte problemen bevinden zich niet alleen gaten in Windows, maar ook de recente, breed uitgemeten gaten in tekstverwerker Word en presentatieprogramma Powerpoint. Dit omvat ook de Mac-uitvoering van Microsofts applicatiepakket Office. Het misbruik door de zero-day malware op deze productiviteitsapplicaties betreft gerichte aanvallen. Gebruikers van oudere versies van Office-programma's als Word dienen naar Microsofts Office-site om daar de controle voor updates te laten scannen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-11T12:50:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.