Ondersteuning voor Windows XP SP1 valt weg

Dit artikel delen:

Microsoft staakt de ondersteuning voor oudere versies van Windows XP, specifiek Service Pack 1 en 1a. Daarmee is dat desktopbesturingssysteem alleen ondersteund indien het SP2 heeft toegevoegd.

Het stopzetten van de ondersteuning voor SP1 en SP1a houdt ook in dat gebruikers van die XP-versies niet langer opwaarderingen krijgen, zoals beveiligingsupdates. Windows XP, dat in 2001 op de markt kwam, kreeg in september 2002 het eerste pakket lapmiddelen en uitbreidingen. SP2 kwam in september 2004 en voegde vooral veel verbeteringen toe op het gebied van beveiliging.

Microsoft heeft zijn planning voor het uitfaseren van ondersteuning lang geleden al bekendgemaakt.Het hanteert daarbij periodes gerelateerd aan de datum waarop de software op de markt kwam. Daarbij is uitbreiding tegen betaling ook mogelijk. In juli dit jaar stopte de producent met het ondersteunen van Windows 98 en ME (Millennium Edition).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De volgende stap naar een verplichte update met als gevolg dat de kosten voor de gebruikers uit de hand lopen.
Zou het nog lang duren voordat de community inziet dat Windows veel weg heeft van een kermis, veel lichtjes en kleuren, hard geluid en op het eind is het een kostbare zaak en levert het weinig op.
Goed kans voor Linux providers om met Open Source oplossingen te komen. SUN and Novell verwelkomen deze akties.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-11T13:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.