Pc-producenten krijgen Vista toch weer iets later

Microsoft brengt de uiteindelijke versie van Windows Vista toch iets later uit dan eerst gepland. Pc-fabrikanten krijgen de RTM-versie (release to manufacturing) een week na de eerst geplande deadline van 1 november.

In rondgaande berichten werd al gewag gemaakt van de tweede week van november. Die schatting komt van anonieme bronnen bij Taiwanese pc-productiebedrijven, die door Microsoft zijn geïnformeerd over het nieuwste uitstel. Topman Jim Allchin bevestigt deze berichten, maar zegt dat de streefdatum nu 8 november is.

Microsoft houdt vol dat de planning van november voor de zakelijke en januari voor de consumentenmarkt nog staat. Analisten menen dat dit kleine uitstel mogelijk een of enkele vertaalde (gelokaliseerde) Vista-uitvoeringen kan treffen.

Oorspronkelijk zou Microsoft RTM build 5824 van de nieuwe Windows-versie deze week leveren aan de pc-fabrikanten. De softwareproducent ontdekte echter enkele extra fouten in die Vista-tussenversie. Dit waren fouten die een opwaardering van Windows XP naar Vista kunnen verpesten. Allchin vertelt dat dit een systeemcrash kan veroorzaken die dan een complete herinstallatie vereist.

Microsoft heeft nu net zijn programma bekendgemaakt voor opwaarderingsbonnen. Eindgebruikers krijgen bij aanschaf van een nieuwe pc met Windows XP een kortingsbon voor Vista, dat pas in januari uitkomt voor de consumentenmarkt.

Net vóór build 5824 had Microsoft het aantal fouten in de voorgaande RC2 (Release Candidate) al teruggebracht van zo'n 1400 naar ongeveer 500. Daarna zijn dus de opwaarderingsfouten opgedoken. Microsoft heeft die nu gerepareerd en test de daaruit voortgekomen build 5840.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-26T12:19:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.