Managed hosting door True

Windows Vista onderweg naar dvd-fabrieken

Microsoft heeft de ontwikkeling van Windows Vista nu echt afgerond; het levert het nieuwe besturingssysteem vandaag aan fabrieken waar de dvd's worden geperst. Deze RTM (release to manufacturing) is de afsluiting van een ontwikkeltraject dat zeker vijf jaar in beslag heeft genomen.

Hoofdproductmanager Greg Sullivan zegt dat de gebruikerservaring nu voor het eerst in lange tijd geheel is ververst. Dat heeft samen met de andere vernieuwingen in de nieuwe Windows-versie gezorgd voor nogal wat vertraging. Dit ondanks het feit dat Microsoft enkele van de eerder geplande nieuwe mogelijkheden heeft teruggedrongen of zelfs geschrapt.

"Het is moeilijk integratie en innovatie tegelijk te brengen", erkent Sullivan. Met eerstgenoemde doelt hij op de interne werking van Windows, waarin onder meer webbrowser Internet Explorer en media-afspeelprogramma Windows Media Player zijn verwerkt.

De softwareproducent belooft plechtig beterschap wat betreft de ontwikkeltijd. "We zullen voortaan regelmatiger zijn met toekomstige Windows-versies", aldus Sullivan. Het is nog niet bekend of dit een meer modulaire ontwikkeling van Windows inhoudt, of een overstap naar meer en kleinere verbeteringen in verschillende versies of 'tussenversies'.

Eerder voorspelde onderzoeksbureau Gartner al dat Vista de laatste in zijn soort zou zijn; de complexiteit heeft Microsoft teveel tijd gekost. Concurrent Apple pocht al geruime tijd dat voorgaande versies van zijn Mac OS X al bieden wat Vista belooft te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

I.v.m. compatibiliteitstesten heb ik regelmatig met de beta van vista en OS X gestoeid. En ik moet zeggen, het lijkt behoorlijk op de MAC. Het ziet er allemaal net wat anders uit, maar als je er doorheen kijkt moet ik de mac gebruikers gelijk geven.
Vista kan inderdaad nu pas wat de MAC al kon.
Je kan het ook omdraaien. Windows kan zich nu pas (eindelijk!) meten met de kwaliteiten van de MAC. Je hebt er wel een behoorlijk zware pc voor nodig om daar te komen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.