Managed hosting door True

Vista voldoet aan Amerikaanse mededingingswet

Vista houdt zich aan de Amerikaanse anti-trustregelgeving. Microsoft heeft zich tot dusver gehouden aan de overeenkomst uit 2002 met de regering over de manier waarop het bedrijf met Windows Vista aan de mededingingsregels zou voldoen.

Dat concludeert een Amerikaanse commissie in een rapport. Microsoft heeft fouten verholpen die problemen opleverden bij het draaien van software van derden onder Vista. Ook heeft de softwaregigant goed samengewerkt met een technische commissie van de rechtbank om verkopers van middleware van genoeg informatie te voorzien. Software van deze leveranciers kon op tijd werkend gemaakt worden voor Vista, aldus de commissie.

Volgens het rapport heeft het softwarebedrijf de technische informatie begrijpelijker gemaakt, maar moet er op gelet worden of het alle documentatie wel tijdig vrijgeeft. Microsoft heeft hiervoor tot uiterlijk november 2009 de tijd.

Ook de Europese Commissie onderzoekt of het uitbrengen van Vista gaat volgens de Europese mededingingsregels. De Commissie was hier wat betreft Windows XP niet tevreden over. Ze legde het softwarebedrijf in 2004 een boete op van 497 miljoen euro. Microsoft vecht deze aan bij het Europese Hof in Luxemburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.