Nederlandse prijzen Windows Vista bekend

Dit artikel delen:

Na lang wachten zijn de prijzen van de Nederlandse edities van Windows Vista bekend gemaakt. Die liggen een stuk hoger dan die van Windows XP.

Vista komt in meerdere varianten op de markt, waaronder twee consumentenversies, één zakelijke versie en één luxe versie met alle mogelijkheden. De consumentenvarianten zijn vanaf januari verkrijgbaar, de zakelijke zijn nu net gelanceerd. Voor alle uitvoeringen is zowel een upgrade- als een volledige licentie verkrijgbaar.

De nu door Microsoft bekend gemaakt prijzen zijn als volgt:

Versie Volledige versie Upgrade
Home Basic 279 129
Home Premium 329 219
Ultimate Edition 549 369
Business Edition 409 279

Voor gebruikers die de belangrijkste nieuwe functies van Vista willen benutten, zijn de Home Premium en de Ultimate Edition de interessantste opties. Dat zijn echter niet bepaald de goedkoopste varianten.

De verwachting is dan ook dat de consumentenoverstap heel geleidelijk zal verlopen, bijvoorbeeld met de aanschaf van een nieuwe pc waar Vista dan standaard al op staat. De voorgeïnstalleerde OEM-versies kosten in de regel een stuk minder dan de los verkochte exemplaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat MS deze prijsstructuur hanteert. Ik zou zeggen Vista vanaf 99,=.
Dan ben je ook gelijk van een hoop illegaliteit af.

Wat een geld, ik wacht er voorlopig mee....

gezien het aantal gebruikers is het belachelijk duur.

Voor veel gepensionseerden is dat een hele hoop geld.

De OEM prijzen, dus wat je betaald voor Windows bij een nieuwe pc liggen een heel stuk lager en zijn zeer vergelijkbaar met wat je nu voor XP betaald, oftewel een euro of 90 voor de Home Basic versie. 115 euro voor Home Premium en 195 euro voor de Ultimate versie.
Ter vergelijk XP Home kost momenteel ongeveer 93 euro, MCE 2005 kost ongeveer 119 euro en XP Pro kost ongeveer 150 euro. Dus Vista is niet duurder. Je betaald alleen extra voor de extra functies in de Premium versie en dat is niet meer dan normaal.

je bent onderhand een vermogen kwijt aan de jaarlijkse lycensie verlengingen, ben dus bang dat ook de vista de lycense elk jaar verlengd moet worden.
je koopt voor veel geld een computer monitor scanner en printer een ieder maakt gebruik van je pc en daarvoor moet je nog betalen ook, gek he!
het moet toch zo zijn dat dit allemaal standaard op de pc aanwezig is bij de aanschaf nieuwe pc, zeker de eerste 4 jaar.
en voor de oudere pc een oem upgrade van alle benodigde software voor een redelijke prijs, dan is met meer dan 20 miljard computers in de wereld, de knowhow dik betaald.

Tja MS weet hoe het moet; echter bij een OEM versie krijg je het probleem dat wij na een echte reparatie de klant moeten vertellen dat hun OEM niet opnieuw geactiveerd kan worden; een OEM is oa aan het Mainboard gekoppeld; je zult maar een chipset of CPU moeten vernieuwen!
Bij reactivatie krijg je doodleuk van MS te horen dat je maar een nieuwe (dure) licentie moet verkopen/aanschaffen. Verkoop dat maar eens aan de klant als een relatief goedkope reparatie (of vervangingen) dan toch duur wordt. Je geloofwaardigheid is ten dode opgeschreven; over monopoly en arrogantie gesproken.

Ehm... Max. je bent mooi in de war hoor.
Waar jij op doelt is oud nieuws, MS heeft dat er alweer afgehaald.
Werkt nu net zoals bij XP, teveel nieuwe hardware, moet je ff bellen naar de GRATIS klantenservice, geven zij je een nieuwe activatie code!

Ehm Argos. ELK JAAR een LICENTIE verlengen???? hoe kom je daar nou bij dan.
Klinklare onzin, 1 x is echt genoeg voor een licentie.
Ik weet niet welke software jij hebt, welke je elk jaar moet verlengen, maar ik dus niets.
Er zijn virusscanners, maar die zijn er ook gratis.
OS en elk jaar nieuwe licentie??? Me not know!
Zelfs op de server produkten van MS hoef je niet elk jaar een nieuwe licentie aan te schaffen. Jij leeft echt in een ander tijdperk.

Eddy... gepensioneerden HOEVEN niet over te stappen op Vista, XP word nog 5 a tien jaar ondersteund.

P. De Ruiter.
een videogame voor pc of console kost 60 euro! daar heb je 2 weken plezier van.
Een besturingssysteem doe je JAREN mee, in verhouding is het echt een koopie! Kost potdori 100 euro voor een OEM licensie? Wat zijn dat voor kosten? Microsoft heet een redelijk goeie GRATIS klantenservice, zelfs als je mobiel belt. Je krijgt altijd nieuwe updates en veiligheids patches. XP was al een schitterend OS, en Vista word echt stukken beter.

Wat betreft de prijzen, je hebt ook de UPGRADE versie he!
Dit is niet zoals het verleden, een upgrade van xp naar vista, dit is niet mogelijk, maar voor de upgrade versie hoef je alleen maar een licentie te hebben van xp home/pro. Die heeft als het goed is iedereen wel!

Hoe dan ook, ik vind de prijzen OK. natuurlijk is het veel geld.
600 euro voor een videokaart is ook veel geld, het ligt er dus net aan wat je wilt!

Alex,

Als je om hulp vraagt bij M$ en je geeft aan dat je een OEM hebt krijg je altijd het volgende te horen:
"Sorry meneer, maar wij leveren geen ondersteuning op OEM software. Hiervoor moet u bij de reseller zijn."
En ik ben alleen bekend met 0205001500 en dat is niet gratis.

Ik 2 weken geleden een uur lang gesprek gehad met een reseller over licenties en die vertelde me dat OEMs niet geupgrade kunnen en mogen worden.
Niet kunnen door de internals van de software.
Niet mogen omdat de OEM licentiestructuur dit zou verbieden, dus alleen FPP mag je upgraden.
Dus je betaalt ca 2x OEM voor 1 FPP voor XP en dan betaal je nog eens 1,5x OEM voor 1 upgrade naar Vista.

En kom op zeg.... 600 eurio voor een vid. kaart?
Voor 180, 300 max heb je al highend kaart.
Dus dat als item om een prio-lijst te maken is niet eerlijk vergelijken.

Voor een dx10 kaart (die je nodig hebt met DX10 games) ben ja al 412 euro kwijt. (nVidia Geforce 8800GTS)

Handige jongens bij MS elke keer dat zij een nieuw system uit brengen ,moet de consument van zelf weer nieuwe software kopen en zo als mij bij de beta versie een nieuwe scanner enz, zo worden ook die bedrijven weer gespekt. Het kan goed koper!!!!

Ik vind 279 euro een hoop geld voor een besturingssysteem en dan ben je er nog niet.Want dan is het nog een kwestie of je andere kaarten wel ondersteund worden buiten de nieuwe beeldkaart om.Als je er een andere geluidskaart of iets dergelijks aan veranderd werkt de code waarschijnlijk niet meer.De truuk met de WPA zal ook wel niet meer werken als je de computer opnieuw installeert met dezelfde onderdelen als voorheen.En hoe zit het met de camera's scanners muziekspelers en dergelijken.Ik moest hier noodgedwongen aan XP omdat mijn vorige systeem windows 2000 professineel de muziekspeler niet wilde ondersteunen.Het lijkt mij veel beter als vista niet aan een computer is gekoppeld maar aan de eigenaar geregistreerd is en of deze nu voor zichzelf 1 PC heeft of dat er meerdere PC's op dit adres zijn.Ikzelf bezit hier 3 computers waarvan er 1 als opslag van gegevens wordt gebruikt 1 home-computer en 1 laptop.Het is toch belachelijk als er voor elke computer een apart pakket gekocht zou moeten worden.De bedrijven die de gadges zoals muziekspelers camera's zouden zich eens op andere MS-systemen moeten richten die nog op te waarderen zijn en waarvoor nog steeds upgrades aangeboden worden.En niet de afnemers van hun producten in het riet sturen maar met een oplossing komen om het product in een vorig systeem te laten draaien.Ik doel hier dan mee op windows 2000-professioneel waarvoor ik ook mijn goede geld betaald heb.

Sebastiaan:
Of je nu bij de reseller of bij microsoft aanklopt voor ondersteuning, dit maakt niet uit. Je kan namelijk ook niet 1-2-3 reseller worden.
Oems met vista coupon kun je gewoon upgraden hoor!
Als je in december een pc aangeschaft hebt, kreeg je daar gewoon een OEM xp/pro bij, EN een vista coupon.
Dus dit klopt ook weer niet helemaal met wat je zegt. Die helpdesk medewerker is dan goed in de war, doe een simpele search via google en je zal je antwoord vinden.

Wat betreft videokaart, voor 180-300 euro heb je een goede MID endkaart.
Echt geen HIGH end kaart, ik weet niet of je veel gamed? maar mijn 6800 ultra kostte destijds dikke 600 euro, mijn huidige 7950gt kostte 400 INKOOP, en de 8800 kaarten BEGINNEN bij 400 euro!!!!
Dat zijn highend kaarten, een 7800 hoort daar al niet meer bij!

Wim.
[quote]
Handige jongens bij MS elke keer dat zij een nieuw system uit brengen ,moet de consument van zelf weer nieuwe software kopen en zo als mij bij de beta versie een nieuwe scanner enz, zo worden ook die bedrijven weer gespekt. Het kan goed koper!!!! [quote]

EHm, Microsoft bouwt een nieuw besturingssysteem om mee te gaan met de tijd, ze bieden met xp ondersteuning tot 2015, dus je hoeft niet over te stappen.
Wat betreft software, 99 procent van je xp software draait gewoon onder vista hoor, en de software die dat niet doet word er wel compatible mee gemaakt. Tenminste als je je software NETJES koopt!
Software voor je scanner/printer etc, zijn SOWIESO gratis!!!!
Dus ik snap niet helemaal waar je naartoe wilt.


Adrie.
Je kan zonder problemen een nieuwe geluidskaart, moederbord of processor kopen hoor.
In het ergste geval word je code geblokkeerd, dan bel je naar het GRATIS nummer, en word je code weer geaktiveerd.
Het nadeel van koppelen aan gebruiker is dat een gebruiker dan 100000 pcs kan hebben. ;-) snappie!!!!

En wat betreft je verhaal over windows2000. deze is NOOIT gemaakt voor consumentengebruik, maar voor zakelijk gebruik.
Dat de fabrikant van jouw muziekspeler geen drivers voor 2000 heeft (wat mij sterk lijkt) is niet de schuld van microsoft, maar van de fabrikant van je muziekspeler.

Je zegt dat je 1 pc voor gegevens hebt, 1 laptop en 1 pc.
Waarom zou je dan MOETEN upgraden??????
Een gratis linuxsysysteem, of bijv. Clarkconnect voor je file(server).
gewoon xp blijven draaien op je laptop tot 2015 (wat je laptop toch niet red)
En evt, vista op je gewone pc!
waarom zou je dan MOETEN??????? werkt prima die combo hoor!!

Pff wat een geld zeg.. ik wacht wel even

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-30T09:03:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.