Managed hosting door True

Vista betekent meer voor industrie dan voor Microsoft

Het nieuwe besturingsprogramma Vista zorgt voor een omzet van zeventig miljard dollar en 157000 nieuwe it-banen in 2007. Vista zou zo voor de ict-industrie meer betekenen dan voor Microsoft zelf.

In het rapport voorspelt onderzoeksbureau IDC dat de impact van Vista verder gaat dan alleen voordeel voor Microsoft. Het zorgt voor een stimulans van de omzet van meer dan een miljoen it-bedrijven wereldwijd. "Economische activiteit zorgt ervoor dat een deel sowieso gebeurt. Vista zorgt voor een extra effect in 2007", aldus directeur onderzoek van IDC John Gantz.

IDC verwacht dat Vista het eerste jaar na het uitbrengen wordt geïnstalleerd op meer dan negentig miljoen computers wereldwijd. Hiervan staan 35 miljoen computers in de Verenigde Staten. Dit zorgt volgens IDC ervoor dat 18 procent van de ict-werkgelegenheid gerelateerd is aan Vista.

Microsoft is bezig met een charmeoffensief voor het nieuwe besturingsprogramma. Eerder kwam het al met een rapport dat het uitstellen van de release van Vista door de Europese Commissie een strop zou zijn voor de Europese ict-industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.