Managed hosting door True

Interesse voor Windows Vista valt tegen

 

Volgens het tijdschrift IT World Canada heeft het bedrijfsleven vooralsnog weinig interesse in Windows Vista. De grote oorzaak zou niet het besturingssysteem zelf zijn, maar samenhangende zaken zoals het verschijnen van patches en de softwarecompatibiliteit.

Microsoft brengt vooralsnog alleen security patches uit voor Vista; prestatiegerelateerde patches staan pas op de planning wanneer de consumentenversie van Vista verschenen is. Veel bedrijven gaan hier niet mee akkoord en wachten liever tot het patchbeleid van Vista gelijk is aan dat van XP.

Ook geldt voor veel softwarepakketten nog dat de compatibiliteit niet adequaat genoeg is. Dit geldt vooral voor vpn- en antivirusoplossingen. Zo werken Lotus Notes, de vpn-clients van Cisco en Check Point, Intuit Quickbook 2006 en de antivirussoftware van Trend Micro niet met Vista. Veel van deze pakketten krijgen géén update voor midden 2007, waardoor bedrijven in ieder geval tot die tijd de boot afhouden. Zelfs Microsoft heeft problemen met eigen pakketten: zo zal SQL Server 2005 niet vóór 2008 compatibel zijn met Vista.

The Inquirer

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1813394). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×