Managed hosting door True

CA breidt Enterprise IT Management-visie uit

Dit artikel delen:

CA presenteerde zondag op zijn gebruikersconferentie in Las Vegas het 'Unified Service Model', de volgende stap in zijn evoluerende Enterprise IT Management-visie.

Enterprise IT Management (EITM) is de visie die CA in november 2005 lanceerde en maakt het mogelijk om oplossingen van uiteenlopende leveranciers en intern gebouwde applicaties te beheren. Met behulp van een soa-platform kan de hele it-managementomgeving worden geïntegreerd. Vervolgens kan een onderneming stap voor stap zijn it-omgeving inventariseren en kijken naar specifieke behoeften, tijdsplanning en budget. Zogenoemde EITM-‘accelerators' vormen een set hulpmiddelen en methodologieën waarmee een organisatie zijn huidige it-situatie en managementbehoeften kan inventariseren. Daarnaast kan een bedrijf zijn doelen definiëren in termen van procesverbetering en oplossingen die een snel rendement opleveren.

Voor veel bedrijven is het lastig om op veranderingen in te spelen, omdat de it-omgeving log, complex en inflexibel is. Volgens Gartner is van iedere tien dollar die een it-organisatie besteedt acht dollar ‘dood geld'. Dat willen zeggen dat het niet bijdraagt aan de groei en verandering van het bedrijf. "Sommige bedrijven besteden zo'n 90 procent van hun budget om stil te kunnen blijven staan", aldus Gartner-analist Mark Raskino.

CA wil dit probleem aanpakken door organisaties de mogelijkheid te bieden om kosten en risico's beter te kunnen beheren, service levels te verhogen en de it-doelen af te stemmen op de bedrijfsdoelen. Hierdoor moet er geld vrijkomen voor strategische initiatieven die gericht zijn op groei van een onderneming. "Om van zo groot mogelijke waarde te zijn voor het bedrijf, moeten it-organisaties complexiteit overwinnen en interne leveranciers van ‘value-added services' worden", zei CA-cto Al Nugent tijdens een persconferentie.

Het Unified Service Model vormt het centrum van de EITM-architectuur en wordt beheerd in de cmdb (configuration management database). Het model geeft een blik van 360 graden op de technologie, eigendommen, mensen, projecten en processen die met een service samenhangen, en de relatie tussen deze componenten. Het systeem kan al deze informatie automatisch projecteren op een willekeurige service. Hierdoor is het mogelijk voor een bedrijf om direct inzicht te krijgen in problemen die zich voordoen en welke prioriteit eraan gegeven moet worden, gebaseerd op hoe belangrijk de service is voor de bedrijfsvoering. Het model kent ook de mogelijkheid om een service-portfolio samen te stellen, zodat organisaties over meer informatie beschikken voordat zij een besluit nemen over het (her)toewijzen van recources, bedrijfsrisico's en budgetten.

"Zolang de it nog apart wordt gezien in termen van processen en technologie, zullen it-afdelingen in hun mogelijkheden worden beperkt om daadwerkelijk op een dienstgerichte manier het bedrijf te benaderen", legt Tim Grieser, vice president System Management Software Research bij IDC uit. "Het nieuwe Unified Service Model van CA maakt het mogelijk om verschillende it-functies gebruik te laten maken van dezelfde dienstgerichte infrastructuur. Hierdoor kunnen it- afdelingen deze obstakels overwinnen en veel stategischer werken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.