SAP: 'Communicatie en applicaties beter integreren'

SAP heeft de Finse communicatiespecialist Wicom Communications overgenomen. Dat maakte het bedrijf bekend op de gebruikersbijeenkomst Sapphire in Wenen.

Wicom levert IP-gebaseerde contactcenter- en groot-zakelijke communicatiesoftware. Doel is om op termijn de technologie van Wicom te integreren met de erp- en crm-applicaties van SAP. "Telefonie en communicatie zijn van oudsher gescheiden. Wij gaan het bij elkaar brengen", belooft Bob Stutz, directeur van de SAP-divisie CRM Strategy and Product. "Het gaat daarbij om de toekomst van crm", vult ceo Henning Kagermann aan. "De koppeling tussen communicatie en bedrijfsprocessen op iedere plek ter wereld, wanneer je maar wilt."

Door de overname wordt het mogelijk voor klanten om hun communicatietechnologie en bedrijfssystemen beter aan elkaar te koppelen, zodat iedere werknemer die met klantengegevens te maken heeft, overal toegang heeft tot relevante data. SAP legt in toenemende mate de nadruk op het ‘eco-systeem' rondom een bedrijf. Daarmee bedoelt het onder meer partners, leveranciers, concurrenten en klanten. "Bedrijfsprocessen worden over de traditionele bedrijfsgrenzen getrokken", legt Kagermann uit. "Om de netwerken van de verschillende bedrijven naadloos op elkaar te laten aansluiten, moeten de ondernemingen in staat zijn om een virtueel bedrijfsproces te bouwen en te onderhouden. Zo kunnen verschillende teams van verschillende organisaties gebruikmaken van dezelfde poel van kennis, bronnen en communicatiekanalen." De overname van Wicom en de voorgenomen integratie van de technologieën van beide ondernemingen, passen in deze SAP-strategie.

"Om ervoor te zorgen dat een bedrijf wendbaar wordt en makkelijk kan inspringen op veranderingen, moeten managers hun communicatiewijze drastisch veranderen, waardoor effectievere bedrijfsprocessen mogelijk worden", zegt Gartner-analist Bern Elliot. "Deze veranderingen zullen resulteren in snellere responstijden, meer accurate interacties en betere sociale context voor communicatie."

In eerste instantie wordt het Finse bedrijf niet ingelijfd. "We blijven het voorlopig als onafhankelijk bedrijf besturen", zegt Stutz. "In een later stadium gaan we de boel integreren."

Nadere financiële details over de overname werden niet gegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-14T16:56:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.