Microsoft stimuleert aanschaf van Vista

Het lijkt erop dat de teleurstellende verkoopcijfers voor paniek hebben gezorgd bij Microsoft. De softwaregigant smeekt consumenten niet te wachten op servicepack één, maar Vista nu aan te schaffen.

Microsoft wil consumenten overtuigen met het ‘fact rich'-programma. Dit programma moet consumenten overtuigen dat ze Vista gerust nu al kunnen aanschaffen. "Waarschijnlijk wachten sommige consumenten met het aanschaffen van Windows Vista, omdat ze geruchten hebben gehoord dat het besturingssysteem niet werkt met applicaties of apparaten. Of misschien denken ze dat ze moeten wachten op het uitbrengen van de eerste service pack", schrijft Microsoft in een nieuwsbrief.

Consumenten, partners en leveranciers die het pleidooi van Microsoft willen bekijken moeten wel een non-disclosure-overeenkomst tekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een belangrijke stimulans voor aanschaf door consumenten : De Prijs laten zakken !!

Juist daar is de consument gevoelig voor .

Ik zal niet op Vista overschakelen. Reden daarvoor is dat ik met Windows XP Professional nog redelijk goed kan werken en ik niet zit te wachten op nog meer getegreerde zaken die vaak juist voor meer problemen zorgen.
Eigenlijk zit ik meer op een veel meer uitgeklede versie te wachten, die levert wat ik echt nodig heb: een strak, veilig en als een speer werkend operating system. Ik moet maar eens naar Linux gaan kijken, denk ik...

Misschien ligt het aan mij... maar waarom is dit nieuws? Wij van WC eend stimuleren de aanschaf van... WC eend. So what?

En ik snap de tegenvallende verkoopcijfers wel. Waarom zou iemand die XP draait willen upgraden naar Vista? Voor dat beetje extra eyecandy? De meerwaarde valt in het niet bij de extra hardware eisen die Vista heeft. En voor bedrijven boeit eyecandy nog minder dan voor de gewone consument.

Zo als Paul schrijft ik kijk ook maar eens naar Linux.
Als ik Vista home neem heb ik niks voor dvd.
Als ik home premium neem heb ik wel dvd maar ook mediacentrum en kinderspeeltjes er op wie bake bake koeken , man ik ben 62 jaar ik moet geen kinderspelletjes op mijn PC.

Ik werk voortreffellijk met Windows XP Professional. Wat me nu toch gebeurt! De belastingdienst keurt dit systeem af, waarmee ik al jaren aangifte deed, en verplicht me derhalve een ander besturingssysteem aan te schaffen, danwel een papieren aangifte te doen, danwel deze ergernis te ventileren. Ik ga nu een bericht sturen naar de belastingdienst.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-21T11:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.