Lachen met systeembeheerders

Dit artikel delen:

Komende vrijdag is het zover, dan is het de internationale dag van de systeembeheerder. Een feit dat we niet onopgemerkt voorbij mogen laten gaan. Computable brengt vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur ieder uur een anekdote of mop over en voor systeembeheerders.

Op de Internationale dag van de systeembeheerder, op vrijdag 27 juli, brengt Computable ieder uur een mop over en voor systeembeheerders. Weet jij nog een leuke mop of heb je een grappig anekdote die te maken heeft met systeembeheer of systeembeheerders, mail deze dan aan de redactie!

Inzendingen:
De systeembeheerder en de manager
Oplossing van systeembeheer
Het oudste beroep
Systeembeheerders en relaties
Handleiding voor de omgang met systeembeheerders
Kort maar krachtig
Spreekwoord

Inzenders: Marc de Vries, Ronald Elsten, Jan Pebbesma, Marc de Vries, Marek Zdrojewski en vele, vele anderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Lachen met systeembeheerders contradictio in terminis? ; )

Tegenwoordig heeft iedereen zijn eigen dag. De dag van dit, de dag van dat. Hebben mensen tegenwoordig niks beters te doen. Als ik een moppenboek wil ga ik wel na de winkel. A.u.b. wat nuttige artikelen hier.

Dhr. Tigchelaar heeft gelijk .. what's next, dag van de man die dagelijks op kantoor met de post rondgaat?

De reactie van Evert kon zowat geen dikkere streep zetten onder de reactie van P. v.d. Burg. Jammer, maar waar. Klassieke systeembeheerders zijn nu eenmaal mensen met een communicatie-issue.

Och, je moet je niet zo opwinden. An sich is het idee wel aardig; systeembeheerder zijn is soms een ondankbare taak weet ik uit eigen ervaring uit het verleden. Het initiatief is daarom wel aardig. Je moet het met een knipoog zien.

Mensen die over dit soort initiatieven klagen hebben blijkbaar ook niets beters te doen.

"systeembeheerders zijn nu eenmaal mensen met een communicatie-issue"..., Ha, ha ha, en die mensen met een 'communicatie-issue', helpen jou, met jouw 'Windows-issue', Ha-ha-haa, die is gooeeddd!!!!
-
Weet je, je mist ze pas als ze er een tijdje niet zijn, en er gaat van alles fout, dan toch liever mensen om je heen met een 'communicatie-issue'?

Kom op mensen, systeembeheerders doen zoveel voor een bedrijf. Ze worden vaak onderaan de oranisatie diagrammen gezet, terwijl ze juist naast de hele organisatie staan. Ze werken avonden en weekenden om vaak problemen van anderen op te lossen. Een dag per jaar dank voor "onzichtbaar werk" vind ik helemaal niet zo gek. Hulde aan alle systeembeheerders rond de wereld!

Mark, ik had het ook over "klassieke systeembeheerders". Ik ben zelf ook lange tijd beheerder geweest, volgens mijn omgeving gelukkig zonder c-issue. De moderne beheerder weet waar zijn prioriteiten liggen, nl. bij de klant en de dienstverlening aan die klant. Degene die nog steeds van mening is dat de beste klant een dooie is, mogen wat mij betreft afgevoerd worden. Andere baan zoeken ...
Een uitstekend voorbeeld is de grap van de ballonvaarder. Ik ben inmiddels manager....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-24T16:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.