(MOP) Internationale dag van de systeembeheerder

Dit artikel delen:

Vandaag is het wereldwijd 'Sys Admin Day', oftewel de dag van de systeembeheerder. Zij zijn onmisbaar in de Nederlandse kantoren. Naast het optimaal laten werken van hard- en software spelen ze een cruciale rol in de strijd tegen virussen, internetcriminaliteit en het veilig beheren van data. Daarom zetten we ze vandaag in het zonnetje.

Op vrijdag 27 juli worden overal in Nederland systeembeheerders in het zonnetje gezet op de Internationale Dag van de Systeembeheerder. De systeembeheerder vervult een belangrijke rol binnen een bedrijf, maar krijgt daar niet altijd evenveel waardering voor. Tijd om eens even bij ze stil te staan. En niet op een zwaarmoedige manier, maar op een leuke manier. Eerder deze week vroegen we jullie om moppen en/of anekdotes over systeembeheerders in te sturen. Dat werd massaal gedaan. De redactie maakte (soms brullend van het lachen) een selectie en zet vandaag tussen 10.00 en 17.00 uur ieder uur een nieuwe mop online. Hou het in de gaten!

De volgende mop werd ingestuurd door Marc de Vries:

Oplossing van systeembeheer

Een advocaat, een boekhouder en een systeembeheerder rijden in een jeep door een verlaten stuk woestijn als ze een lekke band krijgen. Geen van drieën weet iets van auto's, maar de bewoonde wereld is ver. De advocaat pakt zijn mobiele telefoon en belt Toyota: "als jullie dat ondeugdelijke voertuig niet onmiddelijk komen herstellen kunnen jullie een proces verwachten". Toyota antwoordt: "Als u in de woestijn zit, is volgens de bepalingen de garantie vervallen, aangezien het voertuig alleen gegarandeerd wordt voor gebruik op bestrate wegen, goedemiddag." De advocaat en de systeembeheerder kijken de boekhouder aan, die zegt: "het probleem is dat het voertuig niet in balans is, omdat slechts op het linkerachterwiel 7 centimeter is afgeboekt, wil de jeep weer in balans komen, dan moeten we ook de andere achterband laten leeglopen." Deze logica gaat zelfs de andere twee te ver. Dan blijft de systeembeheerder over, die denkt diep na en zegt dan: "als we nu eens alle vensters sluiten en dan opnieuw starten; waarschijnlijk heeft het probleem zich dan vanzelf verholpen".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-27T11:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.