Managed hosting door True

(MOP) Internationale dag van de systeembeheerder

Dit artikel delen:

Vandaag is het wereldwijd 'Sys Admin Day', oftewel de dag van de systeembeheerder. Zij zijn onmisbaar in de Nederlandse kantoren. Naast het optimaal laten werken van hard- en software spelen ze een cruciale rol in de strijd tegen virussen, internetcriminaliteit en het veilig beheren van data. Daarom zetten we ze vandaag in het zonnetje.

Op vrijdag 27 juli worden overal in Nederland systeembeheerders in het zonnetje gezet op de Internationale Dag van de Systeembeheerder. De systeembeheerder vervult een belangrijke rol binnen een bedrijf, maar krijgt daar niet altijd evenveel waardering voor. Tijd om eens even bij ze stil te staan. En niet op een zwaarmoedige manier, maar op een leuke manier. Eerder deze week vroegen we jullie om moppen en/of anekdotes over systeembeheerders in te sturen. Dat werd massaal gedaan. De redactie maakte (soms brullend van het lachen) een selectie en zet vandaag tussen 10.00 en 17.00 uur ieder uur een nieuwe mop online. Hou het in de gaten!

Het oudste beroep

Een prostituee, een architect en een systeembeheerder zitten aan een tafel in de kroeg een beetje op te scheppen over hun werk. De prostituee zegt: "Wij hebben het oudste beroep ter wereld. Zolang er mannen zijn, zijn er prostituees." Waarop de architect zegt: "Hoe kom je daar nu bij. Wij hebben het oudste beroep ter wereld. De eerste architect was God, want hij schiep de aarde uit de chaos." Waarop de systeembeheerder begint te lachen zegt: "Zie je nou wel, wij hebben het oudste beroep ter wereld. Hoe denk je dat die chaos is ontstaan..."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-27T12:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.