Managed hosting door True

(MOP) Internationale dag van de systeembeheerder

Dit artikel delen:

Vandaag is het wereldwijd 'Sys Admin Day', oftewel de dag van de systeembeheerder. Zij zijn onmisbaar in de Nederlandse kantoren. Naast het optimaal laten werken van hard- en software spelen ze een cruciale rol in de strijd tegen virussen, internetcriminaliteit en het veilig beheren van data. Daarom zetten we ze vandaag in het zonnetje.

Op vrijdag 27 juli worden overal in Nederland systeembeheerders in het zonnetje gezet op de Internationale Dag van de Systeembeheerder. De systeembeheerder vervult een belangrijke rol binnen een bedrijf, maar krijgt daar niet altijd evenveel waardering voor. Tijd om eens even bij ze stil te staan. En niet op een zwaarmoedige manier, maar op een leuke manier. Eerder deze week vroegen we jullie om moppen en/of anekdotes over systeembeheerders in te sturen. Dat werd massaal gedaan. De redactie maakte (soms brullend van het lachen) een selectie en zet vandaag tussen 10.00 en 17.00 uur ieder uur een nieuwe mop online. Hou het in de gaten!

Systeembeheerders en relaties

Twee systeembeheerders van het meest nerdse type, die elkaar na de opleiding uit het oog verloren zijn, komen elkaar na jaren weer tegen. Na het uitwisselen van de diverse ervaringen komt hun verhaal op relaties. De ene zegt, ik ben alleen, al mijn vriendinnen hebben het toch van mijn werk verloren, en jij? Ik, zegt de ander, ik heb een vrouw èn een vriendin. Is dat dan niet gecompliceerd vraagt de ander. Oh nee, zegt de man, het is geweldig, tegen mijn vrouw zeg ik dat ik bij mijn vriendin zit, tegen mijn vriendin dat ik bij mijn vrouw zit, en ondertussen zit ik lekker tot diep in de nacht te werken!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.