'Gebruik zakelijk officepakket Google niet in bedrijf'

Dit artikel delen:
Google

Ict'ers moeten twee keer denken voordat ze Google Apps Premier Edition willen implementeren. Volgens Burton Group is dat een stomme zet, die vervelende gevolgen kan hebben voor de carrière van een ict'er.

Google Apps Premier Edition (GAPE) is een van de goedkoopste fouten die een bedrijf kan maken. Dat schrijft Burton Group in een rapport. Volgens Burton kan GAPE veel betekenen voor gebruikers, maar mist het toevoegingen die nodig zijn in een bedrijf. Dat schrijft PC Week op zijn website.

Analist Guy Creese zegt in het rapport dat GAPE gebaseerd is op de gratis consumentenversie van Google Apps en dat het daarom niet geschikt is voor grote bedrijven. "Een officeapplicatie op het gebied met e-mail, instant messaging, agendafuncties, delen van documenten en waarmee je documenten kunt aanmaken voor 50 dollar per gebruiker per jaar is iets waar bedrijven als snel geïnteresseerd in raken. Helaas is het zo dat het snel implementeren van GAPE, zonder de gevaren te kennen en niet te kijken naar alternatieve producten, een stomme zet is in de carrière van een ict'er", schrijft Creese.

Geen concurrent

Volgens Creese is GAPE daarom geen concurrent voor Microsoft. "Ik zou zeggen dat een hoop mensen GAPE zien als een vervanging van Microsoft Office. Maar het grootste probleem waar Google nu mee kampt is dat zijn producten bedoeld waren voor consumenten." Het is in GAPE niet mogelijk gebruikers in groepen te verdelen en deze dezelfde rechten te geven. Daardoor wordt het toevoegen van gebruikers een vervelende klus. "Als je de applicatie in een bedrijf wil implementeren, dan wordt dit een probleem."

Creese vindt de poging van Google om GAPE naar de zakelijke markt te brengen wel een goede poging. "Ik denk dat het Google voornamelijk gaat om de naamsbekendheid. Maar ik ben er niet van overtuigd dat ze de strijd om de zakelijke gebruiker zullen winnen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Welke belangen heeft Creese in Microsoft? Voor het MKB is de GAPE een prima alternatief, aangezien die meestal nog geen 10% van de ms-office functionaliteit gebruiken

Ik zou zakelijke data NOOIT in een ASP vorm willen opslaan. Zelfs als het gratis is, zoals bij Google. Immers wie garandeert mij dat de gegevens niet worden misbruikt. Bij Google weet je zeker dat zij het gaan doorspitten en deze informatie gaan verkopen aan jouw geldkrachtige concurrenten!

We gebruiiken verschillende Webservice Office functies van Google om research informatie te delen in groepen of publiek te maken. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld de Word en Excel Office Webservice functies om documenten publiek te maken en in een beperkte research groep te kunnen delen en/of wijzigen. Verder gebruiken we een Google Office functie om presentaties publiek te maken. Deze webservice functies voldoen uitstekend aan onze wensen en we zijn hier zeer tevreden over. Ik denk dat het sterk afhankelijk is van het type gebruik of je wel/niet voor de Webservice Office functies van Google moet kiezen. Voor het delen en wijzigen van research informatie in groepen zijn wij zeer tevreden over de Webservice Office functies van Google.

Hij had beter kunnen zeggen "Helaas is het zo dat het snel implementeren van PAKKET XYZ, zonder de gevaren te kennen en niet te kijken naar alternatieve producten, een stomme zet is in de carrie van een ict'er"

Dit is gewoon weer iemand die door MS betaald wordt om de concurrent zwart te maken. Die "Analist" maakt zich niet echt populair zo...

En die Burton Group gaat natuurlijk alleen uit van bedrijven die miljoenen hebben en niet van de bedrijfjes die maar een paar man in dienst hebben...

Je kunt een paleis bouwen op een gammele constructie: de 10 procent die de MS -functionaliteit wel gebruiken zien dat niet of gokken. Die andere 90 procent zien dat wel en gebruiken het wijselijk niet.
Het zijn maar heel eenvoudige dingen in MS die gammel werken, maar ze grijpen diep in (ook in het vertrouwen).

Zou de schrijver van het artikel willen toelichten welke 'vervelende gevolgen voor de carrie van een ict'er' worden bedoeld? De aanhef van het artikel is nu "PAS OP PAS OP PAS OP" maar na het lezen van het hele stuk blijft de vraag over: "Waarvoor dan?"

Een verwijzing naar het rapport, zodat ik zelf de opmerkingen van Creese in de juiste context kan plaatsen, ontbreekt eveneens.

Google Apps laten zich prima nestelen in bijvoorbeeld de Covide virtuele kantooromgeving, waarin ook andere webapplicaties (zoals een Asterisk telefooncentrale) kunnen zijn geintegreerd. Je kunt dan bijvoorbeeld zakelijk kiezen voor de emailapplicatie, chat, telefonie en agendafunctionaliteit van je virtuele kantoor en prive van die van Google. Het leuke van die Google Apps is, dat je ook buiten je beschermde omgeving documenten kunt delen en samen bewerken. Ik zie het probleem niet zo. Of ... het moet zijn, dat Google voor Microsoft een probleem is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-24T09:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.