Managed hosting door True

Justitie VS: Microsoft voldoet aan antitrustplan

 

Terwijl in Europa een uitspraak nadert over de antitrustzaak tegen Microsoft, wordt de softwareproducent in de Verenigde Staten ook nog in de gaten gehouden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat nu weten dat Microsoft zich goed gedraagt.

Microsoft houdt zich volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie goed aan het compliance-plan voor de opgelegde antitrustmaatregelen. Die zijn enkele jaren geleden geformuleerd in de schikking die volgde op de langlopende antitrustzaak in de Verenigde Staten. Volgens Justitie zijn er dus geen problemen met Windows Vista en de daarin ingebouwde voorzieningen, zoals de zoekmachine.

Online-zoekdienst Google heeft tegen die ingebouwde zoekmogelijkheid al geprotesteerd bij de Amerikaanse overheid. Microsoft heeft al gereageerd dat de eigen zoekmachine slechts een optie is en dat eindgebruikers andere zoekmachines, zoals Google, kunnen invoeren. In het komende eerste Service Pack (SP1) voor Vista wordt dit verder uitgebouwd. Justitie verklaart zich tevreden over die aanpassing. SP1 komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2008 uit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2114475). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×