Verkiezing: Het meest efficiënte datacenter

Dit artikel delen:

Intel roept datacenter-managers op om hun ervaringen te delen. Het reikt begin volgend jaar een prijs uit aan het meest efficiënte datacentrum van Europa.

Als onderdeel van de presentatie van de nieuwe quadcore Xeon 7300-chipserie schrijft Intel een wedstrijd uit voor Europese datacentra. De chips zijn speciaal gemaakt voor virtualisatie en de consolidatie van servers en het bedrijf wil dan ook graag het meest efficiënte datacentrum onderscheiden met een prijs.

Inschrijven

Deze prijs bestaat uit gratis dienstverlening. Het enige dat managers van datacentra moeten doen is hun rekencentrum inschrijven op de speciale website van de chipleverancier. Dit kan nog tot 30 november 2007. Vervolgens wordt het datacentrum beoordeeld door een team van experts die uiteindelijk in januari 2008 een winnaar bekend zullen maken.

Criteria

Er wordt geselecteerd op de volgende criteria:
  • De balans tussen het leveren van bedrijfskritische diensten en het in de hand houden van de kosten van de faciliteit
  • Energiezuinige capaciteits- en koelingstechnieken
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid om applicaties en dienstn opnieuw te configureren om aan veranderende bedrijfseisen te voldoen
  • Disaster Recovery Planning

Middagseminar: serverruimte van de toekomst
Serverruimtes zijn al jaren niet meer simpelweg de kamer waar de computers staan, gestapeld op bureaus naast stoelen, onderdelen en handleidingen. Ict is van levensbelang voor de organisatie en dus zijn servers afgeschermd en beveiligd. Door recente ontwikkelingen zijn er nieuwe vereisten voor de normale gekoelde en beheerde serverruimte. Denk aan hetere servers, dunnere systemen die daardoor lokaal meer hitte brengen, wisselende belasting, en soms ook meer machines. Denk ook aan hoger energieverbruik; door die servers en de daarvoor benodigde koelingssystemen. En het prijskaartje voor energie, wat tot op heden wordt gezien als een zorg voor de facilitaire dienst, niet de ict-afdeling. Toekomstgericht is het sleutelwoord, maar de toekomst is onzeker. Het ontwerp van een serverruimte is dan ook een complexe operatie.
Computable organiseert op dinsdag 25 september een middagseminar 'Serverruimte van de toekomst'. Over inrichting, verbouw versus herbouw, koeling en hitte, en andere praktische zaken. Of struikelblokken. Ict'ers vertellen over hun serverruimtes, hun ervaringen, hun beslissingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-13T09:29:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.